Başakşehir ile Galatasaray, Süper Lig'in 36. haftasında Fatih Terim Stadı'nda karşı karşıya geldi. Mücadele 0-0 sona erdi.

BAŞAKŞEHİR, MUSLERA'YI GEÇEMEDİK

Karşılaşmaya etkili başlayan Galatasaray ilk dakikalarda yakaladığı fırsatları değerlendiremedi. İkinci yarıda oyunun mutlak hakimi olan Başakşehir ise Fernando Muslera'yı geçmeyi başaramadı. Uruguaylı kaleci kalesinde adeta devleşirken takımının aldığı 1 puanda büyük pay sahibi oldu. Golsüz eşitlikle sona eren maçın ardından Galatasaray puanını 48'e çıkararak 13., Başakşehir ise 61 puanla 4. sırada yer aldı. Başakşehir - Galatasaray 11'ler: Başakşehir: Volkan, Caicara, Epureanu, Efe Arda, Lima, Tolga Ciğerci, Mahmut, Deniz, Berkay, Trezeguet, Gulbrandsen Galatasaray: Muslera, Sacha Boey, Nelsson, Alpaslan Öztürk, Van Aanholt, Berkan Kutlu, Taylan Atalyalı, Babel, Cicaldau, Kerem Aktürkoğlu, Mohamed.

BAŞAKŞEHİR: 7 GALATASARAY: 13

Başakşehir ile Galatasaray, Süper Lig’de bugüne kadar 27 kez karşı karşıya geldi. Aslan'ın galibiyetlerde rakibine karşı 13'e 7 üstünlüğü var. 7 maç da berabere sonuçlandı. Cim Bom'un 44 golüne Başakşehir 36 golle cevap verdi.

SON 10 MAÇTA 4 MAĞLUBİYET

Galatasaray Süper Lig’de oynadığı son 10 karşılaşmada 6 kez sahadan 3 puanla ayrıldı. Sarı-Kırmızılılar bu periyotta 4 kez de mağlup oldu. Aslan bu 4 yenilgiyi Konyaspor, GaziantepFenerbahçe ve Sivasspor karşısında yaşadı.

DEPLASMANDA KRİZ BÜYÜK

Ligde bu sezon 17 deplasman maçına çıkan Galatasaray, 4 galibiyet, 5 beraberlik ve 8 mağlubiyet elde etti. Bu maçlarda 19 gol atan Aslan, kalesinde 29 gol gördü. Sarı-Kırmızılı ekip böylece ligdeki en ağır yarayı dış saha karşılaşmalarında almış oldu.

3 OYUNCUSU CEZA SINIRINDA

Galatasaray'da kaleci Muslera, sol bek Aanholt ve hücum oyuncusu Babel, Başakşehir deplasmanına ceza sınırında çıkacak. Bu oyuncular bu akşam kart görmeleri halinde, önümüzdeki hafta Nef Stadı'nda oynanacak Adana Demirspor karşılaşmasında forma giyemeyecek. Haberlerimizi InstagramFacebookTwitterTelegram hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.