Yamaç Paraşütü Dünya Kupası Alanya'da başladı Yamaç Paraşütü Dünya Kupası Alanya'da başladı
Türkiye, 2024 Paris Olimpiyat Elemeleri B Grubu altıncı maçında ev sahibi Japonya ile karşı karşıya geldi. Karşılaşmaya etkili başlayan Japonya, Nishida ve Hayashi'nin etkili oyunuyla setin ortasında farkı 6 sayıya kadar çıkardı: 12-6. Setin ikinci bölümünde milli takım Hande ve Eda ile etkili olsa da Japonya bu seti 25-22 kazanarak 1-0 öne geçti.
İkinci set karşılıklı sayılarla başladı. Japonya, Watanabe ve Inoue ile sayılar bulurken, milli takımda Melissa Vargas, hücumda skor yükünü çekti: 10-10. Bu bölümün ardından Japonya, üst üste 3 sayı bularak farkı 3'e çıkardı ve Türkiye'ye molayı aldırdı: 13-10. Bu bölümün ardından iki takım da karşılıklı seriler yakalarken periyodun son bölümüne Japonya, 20-18 önde girdi. Son bölümde İlkin Aydın'ın iyi servisleri sonucunda Eda Erdem ve Vargas ile sayılar bulan Filenin Sultanları, 5-0 seri yakalayarak seti 25-22 kazandı ve setlerde durumu 1-1'e getirdi. Üçüncü sete iki takım da hücumda hata yapmadan başladı. Periyodun ilk bölümü 7-7'lik eşitlikle geçildi. Bu bölümün ardından blok sayılarıyla etkili olan milli takım, 4-0 seri yakalayarak skoru 11-7 öne geçti. Setin ilerleyen bölümünde Ishikawa ile hem hücum hem de blok sayıları bulan Japonya, farkı 2'ye kadar indirdi: 15-17. Setin son bölümü büyük heyecana sahne oldu. 22-22 eşitliğin ardından Japonya üst üste 2 sayı alarak skoru 24-22'ye getirdi. Bu bölümün ardından üst üste 4 sayı bulan Türkiye, seti 26-24 kazanarak 2-1 öne geçti.
Son sette etkili bir oyun ortaya koyan Türkiye, baştan sona kadar önde götürdüğü seti 25-12'lik skorla alarak maçı 3-1 kazandı. Bu sonucun ardından elemelerde 6'da 6 yapan milliler, son karşılaşma öncesinde olimpiyatlara katılım hakkı elde etti. Filenin Sultanları, 2024 Paris Olimpiyat Elemeleri B Grubu 7'nci ve son maçında yarın TSİ 10.00'da Belçika ile karşılaşacak.

ÜST ÜSTE 21'İNCİ GALİBİYET

Türkiye, 2024 Paris Olimpiyat Elemeleri B Grubu altıncı maçında Japonya'yı 3-1 mağlup ederek galibiyet serisini 21 maça çıkardı. Bu süreçte Voleybol Milletler Ligi şampiyonluğu ve Avrupa Şampiyonluğu elde eden Filenin Sultanları, son mağlubiyetini bugün devirdiği Japonya'dan almıştı. Milliler, 28 Haziran tarihinde Milleter Ligi'nde Japonya'ya 3-2 mağlup olmuştu.

BAKAN BAK'TAN FİLENİN SULTANLARI'NA TEBRİK

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, Japonya’da düzenlenen Paris 2024 Olimpiyat Oyunları Elemeleri’nde ev sahibi Japonya’yı mağlup ederek olimpiyatlara katılmayı garantileyen A Milli Kadın Voleybol Takımı’nı yayımladığı mesajla kutladı. Bakan Dr. Osman Aşkın Bak, tebrik mesajında şu ifadelere yer verdi; “İşte Filenin Sultanları, işte başarının istikrarı… Milletler Ligi ve Avrupa Şampiyonluklarının ardından Japonya’da düzenlenen Paris 2024Olimpiyat Oyunları Elemeleri’nde ev sahibi Japonya’yı yenerek olimpiyatlara katılmayı garantileyen A Milli Kadın Voleybol Takımımızı kutluyorum. Dünya sıralamasında zirvede yer alan Filenin Sultanlarının Paris 2024 Olimpiyat Oyunları’nda da bizleri gururlandıracağına yürekten inanıyorum. A Milli Kadın Voleybol Takımımızın başarısında emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Filenin Sultanlarının başarılarının devamını diliyorum.”
Japonya - Türkiye: 1-3 SALON: Yoyogi National HAKEMLER: Vladimir Simonovic, İbrahim İsmail Alblooshi JAPONYA: Seki, Hayashi, Koga, Watanabe, Yamada, Inoue, Fukudome (L), Nishimura (L) (Ishikawa, Hayashi, Wada, Airi, Miyabe, Tamaki) TÜRKİYE: Elif Şahin, Melissa Vargas, Ebrar Karakurt, Eda Erdem, Zehra Güneş, Hande Baladın, Simge Aköz (L), (İlkin Aydın, Cansu Özbay, Aslı Kalaç SETLER: 25-22, 22-25, 24-26, 12-25 SÜRE: 25', 27', 30', 20' (1 saat 42 dakika)