59. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu ilk etabı sona erdi 59. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu ilk etabı sona erdi
Bitexen Giresunspor ile Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig'in 33. haftasında kozlarını paylaştı. 90 dakikası heyecan fırtınasına sahne olan maçta iki takım da birçok gol pozisyonu yakaladı. Kritik mücadelede kazanan çıkmadı.Çotanak Stadyumu'nda oynanan müsabaka, 1-1'lik beraberlikle sonuçlandı. Fenerbahçe'nin golünü 20. dakikada penaltıdan Michy Batshuayi kaydetti. Giresunspor'un sayısı ise 68. dakikada Riad Bajic'ten geldi. Bu skorun ardından son 3 maçta 2. kez puan kaybeden Fenerbahçe, 68 puanla 2. sırada yer aldı. 3 maçlık mağlubiyet serisine nokta koyan Giresunspor ise 28 puanla 16. basamakta yer buldu. Fenerbahçe, gelecek hafta Trabzonspor'u konuk edecek. Giresunspor ise üst üste iki haftayı BAY geçecek.

15. SANİYEDE GOL POZİSYONU!

Santrayı yapan Fenerbahçe, 15. saniyede gole yaklaştı. Savunma arkasına sarkan Enner Valencia, kendisine gelen uzun topu tamamlamak istedi ancak kaleci topu kontrol ederek gol izni vermedi.

VAR KONTROLÜ, PENALTI VE GOL: BATSHUAYI!

Fenerbahçe, 16. dakikada etkili geldi. Kullanılan köşe vuruşunda top, savunmadan sekti ve Rossi'nin önüne düştü. Uruguaylı futbolcunun vuruşu kaleci Ferhat'ta kaldı. Hakem Bahattin Şimşek, pozisyonun devamında oyunu durdurdu ve VAR'ı dinledi. Gelen uyarının ardından pozisyonu inceleyen Şimşek, penaltı noktasını gösterdi. Topun başına geçen Michy Batshuayi ağları sarstı ve takımını 1-0 öne geçirdi.

BORJA SAINZ'IN ŞUTU YAN FİLELERDE

Giresunspor, 33. dakikada ilk etkili atağını gerçekleştirdi. Sol kanattan ceza sahasına giren Borja Sainz'ın açısı daralmasına rağmen yaptığı vuruş yan ağlarda kaldı.

İRFAN CAN, KALESİNE DUVAR ÖRDÜ!

Ev sahibi ekip, ilk yarının sonlarında iki tehlikeli atak birden gerçekleştirdi. Ceza sahası dışında topla buluşan Alper Uludağ'ın yaptığı vuruş tam kale önünde sekmesine rağmen İrfan Can Eğribayat'ın kurtarışıyla geri döndü. Dönen topu Riad Bajic tamamlamak istedi. Köşeye giden meşin yuvarlağa yine İrfan Can Eğribayat son anda uzandı ve 45+3. dakikada yaşanan bu pozisyonun ardından ilk devre sona erdi.

FERHAT, ZAJC'A GEÇİT VERMEDİ!

Fenerbahçe'de ikinci yarı oyuna giren Miha Zajc, 64. dakikada gole çok yaklaştı. Çalımlarla ceza sahasına giren Sloven yıldızın köşeye yaptığı vuruşu son anda kaleci Ferhat çıkardı.

BAJIC'TEN HARİKA GOL!

Giresunspor, beraberlik golünü 68. dakikada buldu! Fenerbahçe savunmasında Attila Szalai'nin yaptığı hata sonrasında Borja Sainz, ceza sahasında topla buluştu. Sainz hemen yanındaki Serginho'yu gördü. Brezilyalı futbolcunun pasıyla ceza yayı üzerinde pozisyon alan Riad Bajic, yaptığı tek vuruşla meşin yuvarlağı üst direğe çarptırarak ağlarla buluşturdu ve skora 1-1'lik eşitliği getirdi. Giresunspor - Fenerbahçe ilk 11'ler: Giresunspor: Ferhat Kaplan, Hayrullah Bilazer, Ramon Arias, Kadir Seven, Alper Uludağ, Görkem Sağlam, Jorman Campuzanı, Robert Mejia, Serginho, Borja Sainz, Rijad Bajic Yedekler: Onurcan Piri, Talha Ulvan, Arda Kılıç, Şahin Dik, Faruk Can Genç, Doğan Can Davas, Rahmetullah Berişbek, Murat Cem Akpınar, Brandley Kuwas, Mert Han Kurt Fenerbahçe: İrfan Can Eğribayat, Ferdi Kadıoğlu, Samet Akaydın, Attila Szalai, Luan Peres, İsmail Yüksek, Mert Hakan Yandaş, Arda Güler, Diego Rossi, Enner Valencia, Michy Batshuayi Yedekler: Osman Ertuğrul Çetin, Serdar Aziz, Jayden Oosterwolde, Joao Pedro, Bright Osayi-Samuel, Miha Zajc, Miguel Crespo, Emre Mor, Joshua King, Serdar Dursun

TRABZONSPOR MAÇI ÖNCESİ KART ALARMI

Giresunspor karşılaşması öncesi Fenerbahçe'de kart sınırında önemli oyuncular yer alıyordu. Şampiyonluk yolunda kritik karşılaşmalara çıkan ve bir yandan Türkiye Kupası'nda da finali hedefleyen Kanarya'da, kafilede yer alan 4 futbolcu sınırda... Bu isimler savunmanın kilit oyuncularından Samet Akaydın ve Serdar Aziz ile forvet Enner Valencia ve orta sahada Miha Zajc olacak. Teknik heyetin, Karadeniz'deki mücadele öncesi söz konusu isimleri, gereksiz yere kart görmemeleri konusunda uyardıkları bildirildi. Çünkü kart gören oyuncular, Trabzonspor karşılaşmasında forma giyemeyecekler.

HEDEF DIŞ SAHADA 6'DA 6 GALİBİYET

Kanarya, bu sezon deplasmanda oynadığı son 5 Süper Lig karşılaşmasını da kazandı... Sarı-Lacivertli ekibin başında üst üste 6 ve daha fazla deplasman galibiyeti alan son yabancı teknik direktör, 2005-2006 sezonunda 8 maçlık seri ile Christoph Daum olmuştu. Fenerbahçe ayrıca, Giresunspor'a konuk olduğu son 7 lig karşılaşmasının sadece 1'ini kaybetti ve rakibine en son Aralık 1972'de 1-0 (d) yenilmişti.

GİRESUNSPOR İRFAN BUZ'LA ÇIKIŞ PEŞİNDE

Sahasında Fenerbahçe'yi konuk eden Giresunspor, yeni teknik direktörü İrfan Buz yönetiminde bu akşam güçlü rakibini yenerek, tehlike hattından bir an önce çıkmak istiyor. Yeşil Beyazlılar, son 15 lig karşılaşmasında sadece 1 galibiyet alırken, üst üste son 3 maçından da mağlubiyetle ayrıldı. Karadeniz ekibi ligde en son, 16 Nisan 2023'te sahasında Sivasspor'u tek golle geçmişti. Haberlerimizi InstagramFacebookTwitterTelegram hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.