Süper Lig’in 32. haftasında Fenerbahçe lig sonuncusu Denizlispor'u ağırladı. Karşılaşmanın ilk yarısı iki takım adına da vasat bir futbolla geçerken ikinci yarıya iyi başlayan ise ev sahibi oldu. Sağlı sollu ortalarla rakibini bunaltan Fenerbahçe'de 65. dakikada Caner'in kullandığı kornere iyi bir kafa vuran Samatta güzel bir gol attı. Son dönemin eleştirilen oyuncusu şanssızlığını da bu golle kırmış oldu. Bu dakikadan sonra da önemli gol pozisyonlarını harcayan Fenerbahçe'de 84. dakikada İrfan Can Kahveci'nin golü de ofsayt gerekçesiyle VAR'dan döndü.

MAÇTAN NOTLAR...

Süper Lig'in 32. haftasında Yukatel Denizlispor'u konuk eden Fenerbahçe, son oynadığı maçın ilk 11'ine göre 3 değişiklikle sahaya çıktı. Sarı-lacivertli takımın ligin 31. haftasında Beşiktaş ile yaptığı derbiye ilk 11'de başlayan futbolculardan İrfan Can Kahveci ile Bright-Osayi Samuel yedek kulübesinde yer aldı, Nazım Sangare ise rahatsızlığı nedeniyle kadroya dahil edilmedi. Futbol A Takım Direktörü Emre Belözoğlu, bu oyuncuların yerine Gökhan Gönül, Ozan Tufan ve Sinan Gümüş'e ilk 11'de şans verdi. Fenerbahçe, müsabakaya Altay Bayındır, Gökhan Gönül, Serdar Aziz, Szalai, Caner Erkin, Luiz Gustavo, Ozan Tufan, Sinan Gümüş, Pelkas, Valencia ve Samatta 11'iyle çıktı. Sarı-lacivertli takımın yedek kulübesinde ise Osman Ertuğrul Çetin, Mauricio Lemos, Jose Ernesto Sosa, Mert Hakan Yandaş, Ferdi Kadıoğlu, İrfan Can Kahveci, Bright-Osayi Samuel, Marcel Tisserand, Mame Thiam ve Filip Novak yer aldı.

EMRE BELÖZOĞLU'NUN FUTBOL A TAKIMI DİREKTÖRÜ OLARAK İLK MAÇI

Fenerbahçe Futbol A Takım Direktörü Emre Belözoğlu, sarı-lacivertli takımın başında ilk maçına çıktı. Sezon başından bu yana sarı-lacivertli ekibin sportif direktörlüğü yapan Belözoğlu, 25 Mart'ta teknik direktör Erol Bulut ile yolların ayrılmasının ardından teknik sorumluluk görevine getirilmişti. Öte yandan Emre Belözoğlu'nun yardımcılığına getirilen antrenör Erdinç Sözer de ilk kez yedek kulübesindeki yerini aldı.

SARI KANARYA'DA 6 EKSİK

Fenerbahçe'de 6 futbolcu, çeşitli nedenlerle Yukatel Denizlispor maçının kadrosuna dahil edilmedi. Sarı-lacivertli ekipte Mesut Özil, Diego Perotti ve Sadık Çiftpınar sakatlıkları gerekçesiyle kadroya alınmadı. Ayrıca rahatsızlıkları bulunan Harun Tekin, Nazım Sangare ve Papiss Cisse de 21 kişilik müsabaka kadrosunda yer almadı.

SİNAN GÜMÜŞ 13 MAÇ SONRA İLK 11'DE

Fenerbahçeli futbolcu Sinan Gümüş, Süper Lig'de 13 maç sonra ilk 11'de sahaya çıktı. Sezon başında kadroya dahil edilen 27 yaşındaki hücum oyuncusu, son olarak ligin 18. haftasında Büyükşehir Belediye Erzurumspor ile 11 Ocak'ta oynanan müsabakaya 11'de başlamıştı. Sinan Gümüş, böylece ligde 84 gün sonra sarı-lacivertli formayla ilk 11'deki yerini aldı.

YEDEK KALECİ OSMAN ERTUĞRUL ÇETİN

Sarı-lacivertli ekipte Harun Tekin’in yokluğunda yedek kulübesinde Osman Ertuğrul Çetin görev bekledi. Tecrübeli kaleci Harun Tekin, rahatsızlığı sebebiyle kadroda yer alamazken 2003 doğumlu Osman Ertuğrul Çetin karşılaşma kadrosuna girdi. 17 yaşındaki file bekçisi daha önce Türkiye Kupası’nda 3 maçta kadroda yer alırken, ligde ise ilk kez yedek kulübesinde şans bekledi.

DENİZLİSPOR’DA 6 EKSİK

Yukatel Denizlispor Teknik Direktörü Hakan Kutlu ise Fenerbahçe karşısına 6 oyuncusundan yoksun çıktı. Denizlispor’da cezalı Özer Özdemir’in yanı sıra sakatlıkları bulunan Ahmed Yasin, Hüseyin Altıntaş,Ayman Ben Mohamed, Özgür Çek ve Recep Niyaz, Fenerbahçe maçında görev alamadı.

FENERBAHÇE'DEN 1959 ÖNCESİ PAYLAŞIMI

Fenerbahçe, Denizlispor mücadelesinde reklam panolarında 1959 öncesi şampiyonluklarıyla alakalı bir görsel paylaştı. Süper Lig'de oynanan Fenerbahçe-Denizlispor mücadelesinde sarı-lacivertli ekip maç esnasında reklam panolarında 1959 öncesi şampiyonluklara değindi. Reklam panosunda, "Türkiye'de futbol 1959'dan önce de vardı!" paylaşımında bulunan sarı-lacivertli ekip, geçtiğimiz günlerde de 1959 öncesi şampiyonluklarla ilgili açıklamalarda bulunmuştu. FENERBAHÇE, DENİZLİSPOR VE DİĞER TAKIMLARIN PUAN DURUMU İÇİN TIKLAYIN FENERBAHÇE, DENİZLİSPOR’UN OYNAYACAĞI DİĞER MAÇLARIN FİKSTÜRLERİ İÇİN TIKLAYIN DÜNYA LİGLERİNDEKİ CANLI MAÇ SONUÇLARI İÇİN TIKLAYIN