Süper Lig’in 21. haftasında lider Beşiktaş, Göztepe’yi zorlanmasına rağmen 2-1 yendi. Ünal Karaman'ın ilk maçında Göztepe ilk yarıyı Tripic'in golüyle 1-0 önde geçerken Beşiktaş'a galibiyeti Adem Ljajic ve Aboubakar'ın golleri getirdi Son 9 haftada 8 galibiyet 1 beraberlik alan Beşiktaş 44 puanla zirvede yer alırken iç sahada galibiyet serisi de altı maça çıktı

MAÇTAN NOTLAR...

 Süper Lig'in 21. haftasında Göztepe'yi konuk eden Beşiktaş, Fatih Karagümrük mücadelesine göre 3 oyuncu değişikliğiyle sahaya çıktı. Siyah-beyazlı takımın teknik direktörü Sergen Yalçın, Fatih Karagümrük maçında ilk 11'de görev verdiği ama Göztepe karşılaşmasında kadroya dahil etmediği Francisco Montero'nun yerine Welinton'u ilk 11'de sahaya sürdü. Yalçın, Fatih Karagümrük karşılaşmasında ilk 11'de oynattığı Rıdvan Yılmaz ve Georges-Kevin N'Koudou'yu Göztepe maçında yedek soyundurdu. Yalçın, Rıdvan'ın yerine savunmanın solunda Fabrice N'Sakala'ya şans verirken, orta sahanın sağında da Rachid Ghezzal'ı görevlendirdi. Beşiktaş'ta Fatih Karagümrük mücadelesinde olduğu gibi Ersin Destanoğlu, Valentin Rosier, Josef de Souza, Atiba Hutchinson, Vincent Aboubakar, Cyle Larin, Domagoj Vida ve Bernard Mensah Göztepe karşısında da ilk 11'de sahaya çıktı. Siyah-beyazlı ekibin yedek kulübesinde ise ayrıca Utku Yuvakuran, Oğuzhan Özyakup, Necip Uysal, Adem Ljajic, Dorukhan Toköz, Atakan Üner, Serdar Saatçi ve Gökhan Töre yer aldı.

ÜNAL KARAMAN, GÖZTEPE BAŞINDA İLK MAÇINA ÇIKTI

Göztepe'nin yeni teknik direktörü Ünal Karaman, sarı-kırmızılı ekibin başında ilk maçına çıktı. Karaman, İlhan Palut'un görevinden ayrılmasının ardından Göztepe Kulübü ile 2,5 yıllık sözleşme imzaladı.

BEŞİKTAŞ EVİNDE 5 MAÇ SONRA GOL YEDİ

Süper Lig’in 21. haftasında Göztepe’yi konuk eden Beşiktaş, 39. dakikada Tripic’in golüyle 1-0 geriye düşerken, tam 5 maç sonra iç sahada kalesinde gol gördü. Süper Lig’in 21. haftasına lider giren Beşiktaş, sahasında Göztepe’yi konuk ederken İzmir ekibi 39. dakikada Tripic’in attığı golle ilk yarıda 1-0 öne geçerken, siyah-beyazlı ekip bu golle, iç sahada tam 5 maç aradan sonra kalesinde gol görmüş oldu. Siyah-beyazlılar 9. haftada Başakşehir’i 3-2 mağlup ettiği haftada kalesinde 2 gol görürken, bu maçın ardından Kasımpaşa’yı 3-0, BB Erzurumspor’u 4-0, Sivasspor’u 3-0, Çaykur Rizespor’u 6-0 ve Galatasaray’ı 2-0 mağlup etmeyi başarmıştı. Beşiktaş, 5 maç aradan sonra evindeki karşılaşmada kalesinde gol gördü.

ADEM LJAJİC, 26 HAFTA SONRA GOL ATTI

Göztepe maçının 48. dakikasında fileleri havalandıran Beşiktaş’ın Boşnak yıldızı Adem Ljajic, tam 26 hafta sonra golle buluştu. Beşiktaş’ta Adem Ljajic geri döndü. Göztepe maçında 46. dakikada Mensah’ın yerine oyuna dahil olan başarılı oyuncu, 48. dakikada fileleri havalandırarak takımına eşitliği getirdi. Ghezzal’ın attığı pasta ceza sahası içi sol çaprazında topla buluşan Ljajic, rakibinden sıyrılıp şutunu çekti ve fileleri havalandırarak eşitliği sağladıi. Golün ardından büyük sevinç yaşayan Adem Ljajic, coşkusunu takım arkadaşlarıyla paylaştı. Yıldız futbolcu, bu golle tam 26 maç sonra golle buluşmuş oldu. Ljajic, en son 22 Haziran 2020’de geçtiğimiz sezonun 28. haftasında deplasmanda oynanan Denizlispor karşılaşmasında ağları sarsmış, Beşiktaş da bu maçı 5-1 kazanmıştı. Bu maçın ardından sakatlanan ve 6 maçta oynayamayan Ljajic, bu sezonun ilk 4 haftasında ise süre aldı. Trabzonspor, Antalyaspor, Konyaspor ve Gençlerbirliği karşılaşmalarında oynayan Adem, daha sonra 3 maçta yedek soyundu. 9. haftada oynanan Başakşehir mücadelesinin ardından sakatlanan Boşnak yıldız, 9 hafta boyunca takımdan ayrı kaldı. Galatasaray maçında kadroya dahil edilen Ljajic, bu maçta şans bulmazken, Karagümrük deplasmanında ise oyuna sonradan dahil olmuştu. 16 dakika oyunda kalan 29 yaşındaki futbolcu, fileleri havalandırsa da VAR uyarısı sonrasında golü iptal edilmişti.
BEŞİKTAŞ, GÖZTEPE VE DİĞER TAKIMLARIN PUAN DURUMU İÇİN TIKLAYIN BEŞİKTAŞ, GÖZTEPE’NİN OYNAYACAĞI DİĞER MAÇLARIN FİKSTÜRLERİ İÇİN TIKLAYIN DÜNYA LİGLERİNDEKİ CANLI MAÇ SONUÇLARI İÇİN TIKLAYIN