Amatör bisikletçiler Kemer'de pedal basacak Amatör bisikletçiler Kemer'de pedal basacak
Trendyol Süper Lig'in 9'uncu haftasında Galatasaray, Beşiktaş ile karşı karşıya geldi. Heyecan dolu müsabaka Ali Sami Yen Spor Kompleksi Rams Park'ta oynandı. Kritik karşılaşmada Halil Umut Meler düdük çaldı. Halil Umut Meler'in yardımcılıklarını Mustafa Emre Eyisoy ile Kerem Ersoy üstlendi. Galatasaray, Beşiktaş'ı 2-1'lik skorla mağlup etmeyi başardı. Sarı-kırmızılı takımda fileleri 26 ve 82'nci dakikalarda Mauro Icardi havalandırdı. Siyah-beyazlıların tek golünü 69'uncu dakikada Alex Oxlade Chamberlain kaydetti. Beşiktaş'ta Mert Günok, 30'uncu dakikada kırmızı kartla cezalandırıldı. Bu sonucun ardından Galatasaray puanını 25'e yükseltti ve maç fazlasıyla liderliği devraldı. Beşiktaş ise 16 puanda kaldı. Galatasaray, Trendyol Süper Lig'in 9'uncu haftasındaki dev derbide Beşiktaş'ı 2-1'lik skorla mağlup etti.

Kapalı gişe derbi: Galatasaray-Beşiktaş

Ali Sami Yen Spor Kompleksi, yeni adıyla Rams Park Stadyumu’nda sezonun en ateşli derbilerinden biri oynanıyor. Yüksek fiyatlara rağmen kombine kart sahipleri dışında, tek maçlık biletlere büyük ilgi gösteren Sarı-Kırmızılılar, tam 49 bin kişiyle takımlarını statta destekliyor. Deplasman yasağının kalkmasıyla Rams Park’a gelen Beşiktaşlı taraftarların da katılımıyla müthiş bir tribün rekabeti yaşanoypr.

Gedson Fernandes geri döndü

Beşiktaş’ta sakatlığını atlatan Gedson Fernandes, 5 maç sonra formasına kavuştu. Portekizli futbolcu, son olarak UEFA Avrupa Konferans Ligi’nde Belçika ekibi Brugge ile 21 Eylül’de oynanan müsabakada görev yapmıştı. Fernandes, omzundan ve ayak bileğinden yaşadığı sakatlıklar nedeniyle 4’ü Süper Lig’de, 1’i de UEFA Avrupa Konferans Ligi’nde olmak üzere 5 karşılaşmada forma giyemedi. Burak Yılmaz, 24 yaşındaki orta saha oyuncusuna eski takımına karşı ilk 11’de şans verdi.

Icardi rakip tanımıyor

Beşiktaş mücadelesinde Cim Bom’un en büyük hücum kozu olan Mauro Icardi, sadece derbi performansıyla öne çıkmıyor. Şampiyonlar Ligi elemeleri, Şampiyonlar Ligi maçları ve Süper Lig... Arjantinli santrfor, kulvar ayırmaksızın karşısına çıkan neredeyse her rakibe gol atmayı başarıyor. Icardi bu sezon Galatasaray formasıyla tüm kulvarlarda 14 resmi maçta forma giyerken, bunların 10’unda fileleri havalandırmayı başardı. Bu süreçte 12 gol atıp, 4 de asist yapan tecrübeli futbolcu, sadece 4 mücadeleyi boş geçti (Ljubljana (d), Kayserispor (d), Kopenhag ve Ankaragücü maçları).

Yok böyle seri

Icardi’nin boş geçtiği büyük maç ise yok. Güney Amerikalı yıldız, Türkiye kariyerinde Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor’a karşı oynadığı 6 maçta da gol atarken, 8 kez fileleri havalandırdı. Geçen sezon Beşiktaş derbilerinde Seyrantepe’de 2 golle galibiyeti getiren Icardi, İnönü’de kaybedilen maçta da tek golün sahibiydi. Bu kadar az maçta üst üste böyle bir seri yapan oyuncu daha önce olmamıştı.

Aboubakar için açılış zamanı

Kara Kartal’ın Kamerunlu yıldızı Vincent Aboubakar, Beşiktaş formasıyla son 5 resmi maçta 6 gollük performans ortaya koyarak form olarak zirve yapmıştı. Bu sezon 16 karşılaşmada 11 gol ve 3 asistlik istatistik yakalayarak 14 sayıya katkı yapan Aboubakar, bu akşamki Galatasaray derbisinde Beşiktaş’ın en önemli kozu. Teknik sorumlu Burak Yılmaz, takımın hücum hattını Aboubakar’ın üzerine kuracak. Kanat hattında forma giyen Cenk Tosun ve Milot Rashica ikilisi, karşılaşma boyunca Aboubakar’a servisleriyle destek olacak. Orta sahada görevi uzun süre sonra devralacak olan Gedson Fernandes, oyunun merkezinden Aboubakar’a göndereceği paslarla Cim Bom’u yıkmaya çalışacak.

Üç kez forma giydi

Bu akşamki Galatasaray derbisi, Vincent Aboubakar için bir ilk olacak... Beşiktaş’ta üçüncü dönemini geçiren Aboubakar, ilk kez Galatasaray deplasmanına çıkacak. Daha önce 3 defa Beşiktaş’ın sahasında Aslan’a karşı rakip olarak çıkan Aboubakar, 1 gollük performans ortaya koymuştu. Başarılı futbolcu, gollerine bu akşam kaldığı yerden devam etme amacında...

Burak Yılmaz'ın ilk heyecanı

Teknik direktör Şenol Güneş’in istifasının ardından takımın başına geçen Burak Yılmaz yönetimindeki Kartal, ezeli rakibini mağlup ederek şampiyonluk yarışından kopmak istemiyor. Beşiktaş, geçen sezonun ardından 2023-2024’te de teknik direktör değişikliği sonrası ikinci maçını Galatasaray’a karşı oynuyor. Siyah-Beyazlı takımda Şenol Güneş’in istifa etmesinin ardından teknik sorumluluk görevine getirilen Burak Yılmaz, ikinci sınavını Galatasaray önünde verecek. Beşiktaş, Burak Yılmaz yönetiminde çıktığı ilk müsabakada İstanbulspor’u 2-0 mağlup etti. Geçen sezon Valerien Ismael’in yerine teknik direktörlük görevine getirilen Güneş de ikinci maçına Galatasaray’a karşı çıkmıştı. Sarı Kırmızılı takım, sahasında oynadığı müsabakayı 2-1 kazanmıştı.

Galibiyetle başladı

Teknik direktör Şenol Güneş’in vedasının ardından kendini kulübede bulan teknik sorumlu Burak Yılmaz, yeni başladığı kariyerinin ilk derbi heyecanını Galatasaray deplasmanında yaşayacak. Aktif futbolculuğunun ardından başladığı teknik direktörlük kariyerinin ilk maçında İstanbulspor’u 2-0 mağlup eden Yılmaz, futbolculuk kariyerinde çeşitli başarılara imza attığı eski takımı Galatasaray’ın karşısına bu sefer rakip teknik adam sıfatıyla çıkacak.

Beşiktaş taraftarı Rams Park’ta

Deplasman yasağının kalkması sonrası Siyah-Beyazlı futbolseverlere, uzun süre sonra ilk kez Aslantepe yolu gözükmüştü. Yaklaşık 2 bin Beşiktaşlı taraftar, bugün Rams Park’ta yerlerini aldı.

Derbi sonucu kongreyi etkileyebilir

Galatasaray’la oynanacak derbi mücadelesi Beşiktaş için 3 puandan fazlası anlamına gelecek. Derbinin sonucunun Beşiktaş’ta yapılacak başkanlık seçimini dolaylı şekilde etkilemesi bekleniyor. Rams Park’ta Beşiktaşlılar’ın yüzünü güldürecek bir sonuç alınması halinde Siyah-Beyazlı kulüpte kongre süreci hızlanacak ve yeniden adaylığı olasılık dahilinde olan mevcut başkan Ahmet Nur Çebi’nin, yeni bir yönetim listesiyle yeniden camiasının karşısına çıkma ihtimali güçlenecek.

Milot Rashica eski takımına karşı

Beşiktaş’ın sezon başında kadrosuna kattığı Milot Rashica, geçen sezon formasını giydiği Galatasaray’ın bu sefer rakibi olacak. Beşiktaş’a transferi sonrasında iki kulüp arasında gerilime neden olan SiyahBeyazlı oyuncu, geçen sezon Sarı-Kırmızılı forma altında 30 maçta görev yapmış ve attığı 5 golle ve yaptığı 7 asistle Galatasaray’ın şampiyonluğunda pay sahibi olmuştu. Haberlerimizi InstagramFacebookTwitterTelegram hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.