Fenerbahçe, Süper Lig'in 13. haftasında Gaziantep FK ile deplasmanda kozlarını paylaştı. Mücadelenin 10. dakikasında Vetrih ile öne geçen Gaziantep FK, 24. dakikada Pelkas'ın golüne engel olamadı ve skora denge geldi. Ev sahibi ekip, 40. dakikada Maxim'in penaltıdan kaydettiği golle devreye 2-1'lik üstünlükle girdi. Son sözü 90+5. dakikada Kenar Özer frikikten söyledi ve Fenerbahçe, Gaziantep FK'ya deplasmanda 3-1 mağlup oldu ve Süper Lig'de üst üste ikinci yenilgisini aldı Bu sonuçla birlikte sarı-lacivertliler 23 puanda kaldı. Gaziantep FK'nın puanı ise 21'e yükseldi.

FENERBAHÇE'DE 7 EKSİK

Fenerbahçe, Gaziantep FK deplasmanında 7 futbolcusundan faydalanamayacak. Sarı-lacivertlilerde sakatlıkları bulunan Jose Sosa, Tolga Ciğerci, Enner Valencia, Mauricio Lemos, Mbwana Samatta ve Diego Perotti Gaziantep karşılaşmasında yer alamayacak. Bu isimlerin yanı sıra kupadaki Karacabey Belediyespor karşılaşmasında kırmızı kart gören Altay Bayındır cezası sebebiyle takımını yalnız bırakacak.

OZAN VE PELKAS SINIRDA

Fenerbahçe'de 2 oyuncu ise sarı kart ceza sınırında bulunuyor. Sezon başından itibaren orta sahadaki mücadeleleriyle göz dolduran Ozan Tufan ile Dimitris Pelkas'ın 3'er sarı kartı bulunuyor. Bu isimler, Gaziantep FK karşısında sarı kart görmesi durumunda Medipol Başakşehir'e karşı forma giyemeyecek.

KALEDE OYTUN ŞANS BULDU

Fenerbahçe'de, Gaziantep FK deplasmanında 3. kaleci Oytun Özdoğan görev aldı. Hazırlık maçında elmacık kemiği kırılan ve sakatlığını atlatmasına rağmen henüz tam olarak hazır olmayan Harun Tekin'in yokluğunda, Altay Bayındır'ın da kupada kırmızı kart görmesi nedeniyle Oytun, ligde oynama fırsatı yakaladı.