İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tufan Tükek, koronavirüs nedeniyle yoğun bakımda yatan hastaların durumunun artık daha ağır seyrettiğini söyledi. Prof. Dr. Tufan Tükek, "Özellikle son 2 aydır hastalık daha agresif seyrediyor, ölüm oranları yükseliyor" dedi. Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Şevket Özkaya da dün yaptığı açıklamada Prof. Dr. Tükek ile benzer gelişmeleri paylaşarak ciddi uyarıda bulunmuştu.

"Ölüm oranları giderek yükseliyor"

Prof. Dr. Tükek yaptığı paylaşımda şunları kaydetti: "Akciğerler bir türlü normale dönmüyor. Ölüm oranları da ona paralel yükseliyor. Virüsün RNA dizilimini çok daha fazla merak ediyorum."

"Hastalar 2 aydır tedaviye cevap vermiyor"

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Şevket Özkaya da dün yaptığı açıklamada benzer uyarılarda bulunarak, mutant virüsün Türkiye’ye geldiğini söylemiş ve hastaların durumlarındaki ağırlaştırmaya dikkat çekmişti. Özkaya sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer vermişti: “SARS-CoV-2 VUI 202012/01' herkes bu mutasyonu soruyor. Biz zaten son 2 aydır Türkiye de standart tedaviye cevap vermeyip kötüleşen hastalarla uğraşıyoruz. Mutasyon bence bizde ama virüsün mutasyonunu saptayacak bilim adamlarımız olmadığı için…”