Koronavirüsle mücadelede aşılama süreci kademeli olarak devam ederken, ebeveynler çocuklarının ne zaman aşı olacağını merak etmeye başladı. 'Çocuklar aşı olacak mı, çocuklar ne zaman aşı olabilecek' sorularına cevap arayan aileler için Johns Hopkins Medicine'de görev yapan uzmanlar merak edilen sorulara yanıt verdi. [caption id="attachment_269032" align="alignnone" width="646"] Uzmanlar çocukların aşı olacağı tarihi açıkladı[/caption] Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) yetişkinlerin aşılanması devam ederken, 16 yaşından küçük çocuklar ve gençler için koronavirüs aşılarının klinik deneyleri henüz tamamlanmadı. Pediatri Bölümünden Prof. Dr. Kawsar Talaat, "Pfizer'ın COVID-19 aşısı, 16 yaş ve üstü kişilerde kullanım için FDA onayına sahipken, 12 ila 15 yaş arası çocuklar için klinik deneyler yapılıyor" dedi.  Moderna aşısının ise 18 yaş ve üstü kişilerde kullanım için FDA onayına sahip olduğunu belirten Talaat, 12 ila 17 yaş arası çocuklar üzerinde aşı deneyinin devam ettiğini açıkladı. [caption id="attachment_269033" align="alignnone" width="646"] Ebeveynlerin merak ettiği soruları uzmanlar yanıtladı[/caption]

YAZIN BAŞLARINDA ONAY ALABİLİR

Uzmanlar, 12 yaşından büyük çocukların koronavirüs aşılarının ilkbaharın sonlarında veya yazın başlarında onaylanabileceğini, ancak 12 yaşından küçükler için aşıların onaylanmasının 2021 veya 2022 sonlarını bulabileceğini söyledi. Çocukların aşılanmasının tedarik edilen aşıya bağlı olduğunu belirten uzmanlar, öncelikli grupların al-aşılanması bitmeden çocuklara geçilemeyeceğinin altını çizdi.

"AŞI OLUNCAYA KADAR TEDBİRLİ DAVRANMAYA DEVAM"

Gençler ve çocuklar da aşı oluncaya kadar ebeveynlerin ve küçük yaştaki çocukların maske, mesafe ve hijyen kurallarına dikkat etmesi gerektiğini belirten uzmanlar, yaşlılar gibi çocukları da koronavirüsten korumaları gerektiğini söyledi.