Günlük hayatımızda sıklıkla kullandığımız bazı gıdaların tüm faydalarından yararlanmıyor olabiliriz. Yumurta kabuklarının faydaları da tam olarak bilinmeyen mucizeler arasında bulunuyor. Yumurtanın içini kullandıktan sonra kabuklarını çöpe atıyorsanız atmadan önce bir kez daha düşünün! Bu kabuklar günlük hayatta yaşadığımız birçok sorun için etkili sonuçlar sağlıyor. İşte yumurta kabuğunun faydaları...

YUMURTA KABUĞUNUN KULLANIM ALANLARI

Birçok yiyecek lavabo borularında daralmaya veya tıkanmaya neden olur. Ancak küçük parçalar halinde yumurta kabuklarını lavaboya koyarsanız, büyük yiyecek parçalarını yakalar ve zamanla parçalar. Daha ufak parçalarsa, ufaldıkça borulardan aşağı inerek tıkanıklıkları giderir.

TENCERE TEMİZLİĞİ

Yumurta kabukları çaydanlıkları, tencere, tavalarınızı ve termoslarınızı temizlemek için harika bir toksik olmayan bir temizleyicidir. Güçlü bir temizlik için yumurta kabuklarını biraz sabunlu suyla karıştırıp kullanın.

CİLT BAKIMI

Cildinizin yeniden tazeliğini sağlamak için temiz, kurumuş yumurta kabuklarını havanda ezip kullanabilirsiniz. 1 tatlı kaşığı havada ezdiğiniz yumurta kabuğu, 1 tatlı kaşığı yoğurt, 2 tatlı kaşığı yumurta akı ve 3 damla limon suyunu karıştırın. Cildinize sürüp 10 dakika bekledikten sonra yıkayın. Cildi gerginleştirir, ciltteki lekeleri ve oluşmuş renk bozukluklarını ortadan kaldırmaya yardım eder.İçeriğindeki kalsiyum ile ciltte detoks etkisi yaratır.

ÇAMAŞIRLARI BEYAZLATMA

Yumurta kabuklarını, tülbentin içine bağlayarak beyaz çamaşırlarınızın içine koyun. Çamaşırlarınız kar gibi bembeyaz olur.

BİTKİLERİ KORUMA

Kemirici kurtları ve salyangozları tarım ilacı kullanmadan uzaklaştırmak için yumurta kabuklarını kırın ve sebzelerinizin, çiçeklerinizin etrafına serpin.

CİLT TAHRİŞİNİ GEÇİRİR

Zaman zaman cildinizde oluşan kızarık ve kaşıntıları yumurta kabuğuyla yok edebilirsiniz. Birkaç dakika haşlanan ve sonrasında sirke ile karışan yumurta kabukları, ılık şekilde cilde temas ettiğinde bulunduğu bölgedeki kızarma ve kaşıntıyı iyileştirmektedir. Sirke ve yumurta kabuğunun cildinize uygun ılıklığa gelmesini beklemeyi sakın unutmayın! Sıcak uygulama cildinize zarar verebilir!

GÜBRE YAPIMI

Yumurta kabuklarını ufalayıp çiçeklerinizin diplerine dökün. İçerdikleri yoğunlaştırılmış mineraller toprağı daha sağlıklı hale getirir. Toprağa gübre gibi faydalıdır.

FİDE YETİŞTİRME

Yumurta kartonunu boş, temiz yumurta kabuğu yarımlarıyla doldurup drenaj için her birinin altına delik açın. Sonra her kabuğun içine biraz toprak doldurun ve birkaç tohum atın. Tohumlar dikilmek için yeteri kadar büyüdüğünde alttaki yumurta kartonunu kırın ve fidelerinizi kabuklarla birlikte toprağa dikin. Çünkü yumurta kabukları toprakta biyolojik olarak parçalanabiliyor. Haberlerimizi InstagramFacebookTwitterTelegram hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.