Anavatanı Meksika olarak bilinen acı kırmızı biber, en çok Hindistan’da tüketiliyor. Ülkemizde ise en fazla Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde yetiştirilip tüketiliyor. İngiltere Nottingham Üniversitesi tarafından  yapılan bir araştırmada acı kırmızı biberin insan sağlığı üzerindeki olumlu etkileri doğrulandı. İçeriğindeki maddeler kanserli hücreleri yok ediyor, parçalıyor. Uzmanlar özellikle mide rahatsızlığı bulunmayanların tüketmesini öneriyor.

FAYDALARI

Acı biber açlık hissini bastırıyor. Mide ve bağırsak hareketlerini hızlandırıyor. Soğuk algınlığı belirtilerini hafifletip ağrıyı kontrol altına alıyor. Kolestrolü düşürmeye kötü huylu kolestrolü azaltmaya yardımcı oluyor. Diyabete iyi geliyor. Kalp krizi riskini azaltıyor.

TÜKETEN ZAYIFLIYOR

Faydaları bunlar ile de sınırlı değil. Gün içerisinde tüketeceğiniz bir kırmızı acı biber, kabızlık sorununu önler. Ayrıca ödem söktürücü özelliği nedeniyle de yağ yakımına yardımcı oluyor.Buradan da anlaşılacağı üzere diyet yapmak isteyenlerin listesinde olması tavsiye edilen bir besindir.

AĞRILARI GEÇİRİYOR

Tüketmenin yanı sıra merhem özelliği de görülmektedir. Şeker hastalarında görülen ayak yanmalarını hafifletmek için yanma olan bölgelere günlük az miktarda uygulandığında yanmayı geçirir ve ferahlık sağlar. Yine krem şeklinde uygulanabilen formu ile özellikle zona, fibromiyalji, kas ağrılarında ağrı kesici özelliği olarak ağrıyan bölgeye uygulanıyor. Üçüncü günün sonunda da etkisi görülüyor. Ancak uzmanlar, doktor tavsiyesi  şeklinde kullanılması gerektiğinin altını çiziyor.

AŞIRIYA KAÇMAYIN!

Uzmanlar, her şeyin fazlasının zararlığı olacağını belirttiği gibi acı kırmızı biber için de günde 2 adetten fazla tüketmenin uygun olmadığını söylüyor. Aşırı tüketildiğinde; ülser ve hemoroid gibi hastalıkları tetikleyebilmektedir.