Antalya'da gerçeği aratmayan eğitim Antalya'da gerçeği aratmayan eğitim
Antalya haber... MHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) Üyesi Abdurrahman Başkan, bir otelde gazetecilerle bir araya geldi. 28'inci dönem genel seçimlerinde partisinin Antalya'dan 1'inci sıra adayı da olan Başkan, seçim sürecine ilişkin konuştu. Başkan, "Antalya ile alakası olmayan insanların vekil olmaları toplum nezdinde eleştiri oluyor. Siyasetçi, şehrin ana hatlarını bilmeli. Siyasetçinin Antalya için ne değer kattığı önemli. Antalya tarımda önemli bölgelerden biri. Antalya, yayladan deniz kenarına muhteşem coğrafyaya sahip. Bu coğrafyanın ve Antalya halkının teveccühüne layık olmak büyük şeref" dedi.

'FİYATLAR KONTROLLÜ DEĞİL'

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başkan, kentteki fahiş konut fiyatlarına ilişkin "Antalya'nın birinci sorunu; kira ve konut fiyatları. Fiyatlar, kontrollü değil. 1 milyon 250 bin dolara iskansız yer satılıp, emlakçının 250 bin dolar komisyon aldığı gibi örnekler var. Yabancılar fiyatı bilmiyor ve o para onlar için az gelebiliyor. Ama belirtilen fiyatlar bizim için çok fazla. Çözülmesi gerekiyor. Bu sorun dünyada hükümet ve belediyeler aracılığıyla çözülüyor. Antalya'da bu konuyu çözmek zorundayız" cevabını verdi.

'ZENGİNLİKLERİN PEŞKEŞ ÇEKİLMESİNE KARŞIYIM'

Phaselis'teki plaj düzenlemesi hakkında görüşlerini dile getiren Başkan, şunları söyledi: "Antalya'nın zenginliklerinin kişilere peşkeş çekilmesine karşıyım. Ama bazı alanları açık bıraktığınız zaman, işgalciler yüzünden kötü hale geldiğini görüyoruz. Kundu'da bazı alanlar gördük, mezbelelik halinde. Sahillerin düzenlenerek halka açılmasından yanayım. Yapılanların görüntüyü bozmaması, doğayı bozmamasından yanayım. Toprağın üzerine 5 santim beton döküldüğünde, o toprağın doğurganlığını öldürüyor. Onun altında böcek, tohum, çiçek yok. Buna karşı olduğumu belirtmek istiyorum."

'MİLLETVEKİLİ SAYIMIZIN ARTACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM'

Antalya'da seçim sonrası partisinin milletvekili sayısının artacağına inandığını belirten Başkan, "Şu anda dip dalga var. Bizim milletvekili sayımızın beklentinin üstünde olacağını söyleyebilirim. MHP ile alakası olmayan insanlar, bu seçimde milletvekilliğinde MHP'yi tercih edeceğini söylüyor. MHP olarak Antalya'da ciddi sayıda oy verileceğini düşünüyorum. Milletvekili sayımızın artacağını düşünüyorum. İttifak olarak cumhurbaşkanlığı seçiminde beraberiz ama milletvekilli seçiminde de doğal olarak rakibiz" diye konuştu. Başkan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin 13 Mayıs'ta son mitingini Antalya'da yapacağını belirtip, davet için çağrı yaptı. MHP Antalya İl Başkanı Onur Temel de Hilmi Durgun'un milletvekilliği adaylığı için görevinden ayrılmasından sonra il başkanlığı görevini yürüttüğünü dile getirdi. Haberlerimizi InstagramFacebookTwitterTelegram hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.