Antalya'da İddia uğruna 700 çivinin üzerine yattı Antalya'da İddia uğruna 700 çivinin üzerine yattı
Antalya haber...  Toplantının açılış konuşmasını yapan İl Başkanı Onur Temel, son genel seçimlerin de gösterdiği gibi açık bir beka sorunu olarak ortaya çıkan yapılara karşı oluşan toplumsal refleksin, dikkatle incelenmeden Türkiye ve dünyada siyaseti doğru okumak ve tahlil etmenin mümkün olmadığını söyledi. Temel, “Türk milliyetçi hareketi bu noktada hiçbir zaman hayalperest olmamış, milli iradenin dilini doğru kavramış, milletin vermek istediği mesajı almış ve doğru tahlil etmiştir" dedi.

19 İLÇEDE KONGRE SÜRECİ BAŞLIYOR

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin talimatları doğrultusunda, Lozan Barış Anlaşması'nın 100'üncü yıldönümü dolayısıyla '2024'e doğru diyar diyar Anadolu' temasıyla 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak yerel seçimlere hazırlık sürecini başlattıklarını belirten Temel, buna paralel olarak da kongre süreçlerini de başlatmak suretiyle teşkilatları yeni bir ivmeyle harekete geçirdiklerini söyledi. Temel, 1 Eylül'de Aksu ile başlayacak sürecin 9 Eylül'de Gazipaşa ilçe kongresiyle tamamlanacağını kaydetti. İl Başkanlığı kongresinin de Genel Merkez tarafından belirleneceğini söyleyen Onur Temel, Genel Merkez talimatı doğrultusunda da yeniden il başkanlığı görevinin verilmesi durumunda büyük onur ve gurur duyacağını kaydetti.

9 UĞURLU RAKAM

MHP'nin Türkiye genelindeki kongre sürecini 9 Ağustos'ta başlattığını anımsatan Antalya Milletvekili Abdurrahman Başkan, “9 bizim için uğurlu bir rakamdır. Antalya'da ise 1 Eylül'de başlıyoruz, 9 gün sürecek, 9 Eylül'de bitiriyoruz. 9 Eylül aynı zamanda İzmir'imizin de kurtuluş gününe denk geliyor. Yani bizler hiçbir tarihi tesadüf eseri seçmeyiz. Genellikle seçtiğimiz tarihlerin Türkiye açısından ya da memleketimiz, Antalya'mız açısından ve gerçekten önemi vardır" dedi.

CUMHUR İTTİFAKI DEVAM EDİYOR

Yerel seçimlerde 19 ilçede de ciddi bir heyecan yaşanacağını dile getiren Başkan, 19 ilçede kongrelerini yapacaklarını ve bu süreçte yerel seçimlerin Antalya için hayırlara vesile olmasını diledi. Cumhur İttifakı'nın devam ediyor olduğunu kaydeden Başkan, “Yerelde de devam etmeyeceği konusunda herhangi bir açıklama olmadığı sürece biz bunun devam ettiğini düşünürüz. Şu anda da herhangi bir şey yok ama ittifakların kimin, nerede olacağını bilemiyoruz. Bu genel seçimlerde gördük ki matematik alt alta topladığınız rakamlarla siyasetin yapılmadığını anladık. Alt alta toplayıp 'işte yüzde 60 oluyoruz' denilen, baktığınızda bunun yüzde 60 olmadığını, 50'nin altında olduğunu da gördük" diye konuştu. İLÇE KONGRE TAKVİMİ ŞÖYLE:
  • 1 Eylül'de Aksu, Döşemealtı.
  • 2 Eylül'de Muratpaşa, Konyaaltı.
  • 3 Eylül'de Kepez, Kemer.
  • 4 Eylül'de Kaş, Demre.
  • 5 Eylül'de Kumluca, Finike.
  • 6 Eylül'de Akseki, İbradı ve Gündoğmuş.
  • 7 Eylül'de Korkuteli ve Elmalı.
  • 8 Eylül'de Manavgat ve Serik.
  • 9 Eylül'de Alanya ve Gazipaşa.
Haberlerimizi InstagramFacebookTwitterTelegram hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.