Meral Akşener veda etti: Yetim mağlubiyeti öksüz bırakmadım Meral Akşener veda etti: Yetim mağlubiyeti öksüz bırakmadım
Antalya haber...  İYİ Parti Antalya İl Başkanı Vahdet Afşin Karacan, Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nesrin Ünal, Aksu Belediye Başkan Adayı Deniz Karataş, Döşemealtı Belediye Başkan Adayı Emre Afacan, Muratpaşa Belediye Başkan Adayı Turgut Bucak ve Kepez Belediye Başkan Adayı İrfan Yılmaz, Antalya Sanayici ve İş İnsanları Derneği (ANSİAD) 2024 yılı 1. Kahvaltılı Toplantısı'nın konuğu oldu.

ANSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Özbek'in moderatörlüğünde gerçekleşen toplantıda Nesrin Ünal, İYİ Parti'nin Antalya vizyonu ve projelerini, Deniz Karataş, Emre Afacan, Turgut Bucak ve İrfan Yılmaz ilçelerine ait vizyon ve projelerini ANSİAD üyelerine anlattı. ANSİAD Başkanı Özbek ise ANSİAD üyelerinin yerel yönetim adaylarından beklentilerini belediye başkan adayları ile paylaştı.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nesrin Ünal, “Ben Anadolu'nun bağrından çıkmış altı çocuklu işçi bir babanın üçüncü çocuğuyum. Türkiye'nin en iyi okullarında tahsil yaptım, sınavlara girdim ve dahiliye uzmanı oldum. Antalya'nın seçilmiş ilk kadın milletvekili oldum. Şimdi de inşallah Antalya'nın seçilmiş ilk kadın belediye başkanı olmak için yola çıktım. Bunları Cumhuriyet'e borçluyum. Bu yüzden Cumhuriyet'i kuran Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarını saygı, sevgi, minnet ve rahmetle anıyorum" dedi. Ünal, konuşmasına şu şekilde devam etti: “Türkiye'nin Cumhuriyet tarihinde sadece 200 kadın belediye başkanı olmuş. 32 bin de erkek belediye başkanı olmuş. Bu 200 belediye başkanı kadının çalışmaları incelendiğinde sosyal ve kültürel belediyecilikte bütçeyi israfsız kullanmakta ve personeli çalıştırmada daha başarılı oldukları görülmüştür." Aday adaylığı döneminde 300 köy gezdiğini belirten Ünal, “Temmuz ayından bu yana çalışıyorum. Bu sekiz ayda şunları gözlemledim. Antalya ülke gibi bir şehir. Ulaşım, imar, sosyal belediyecilik, kırsal, turizm, tarım ve çevrede ciddi sorunlarımız ama bizim öncelikle yönetim anlayışını değiştirmemiz lazım. Üreten, istihdam yaratan, Türkiye'nin bacasız fabrikası olan Antalya, tarımda ve turizmde merkezi hükümetten hak ettiği parayı alamıyor. Biz, Antalya'da ayrıcalıklı bir insan topluluğu oluşturmak yerine hizmetleri tavana yatay olarak yayarak mutlu bir çoğunluk oluşturmak için yola çıktık" diye konuştu. Diğer adayların da konuşmalarının ardından toplantı, toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi. Haberlerimizi InstagramFacebookTwitterTelegram hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.