MEB’in okul yönetim bilgi sistemi E-Okul sitesinde yayınlanan bir uyarıda, veliler dolandırıcılara karşı bilgilendirildi. Açıklamada, “e-Okul’ dan geldiğini söyleyerek telefon eden ya da evinize gelerek satış yapmak isteyen kişilere itibar etmeyin” denildi.

SENET İMZALATIP İCRAYA VERİYORLAR

E-Okul’dan yapılan açıklamanın tam metni şöyle: “Bazı velilerimizin telefonla aranarak randevu alındığı, e-Okul la ilgili geldikleri söyleyen kişilerin çeşitli ürünlerin pazarlamasını yaptıkları ve karşılığında senet imzalatıldığı şikayetleri gelmektedir. Benzer şekilde e-Okul’ dan geldiğini söyleyerek telefon eden ya da evinize gelerek satış yapmak isteyen kişilere itibar edilmemesi gerekmektedir.” Dolandırıcıların bu yolla imzalattıkları senetlerin üzerine fiyat yazmadıkları ve daha sonra yüksek miktarlar yazarak icra yoluyla tahsil ettikleri de bilinen bir yöntem. Bu tip dolandırıcılıkta satışı yapılan ürün ya gönderilmiyor, ya da katalogdan gösterilenden daha kalitesiz ve ilgisiz bir ürün gönderiliyor.

E-OKUL NEDİR?

e-Okul, Millî Eğitim Bakanlığı tarafından Bilişim Sistemleri projesi kapsamında 2007 yılının Ocak ayında kullanıma açılmış olan bir okul yönetim bilgi sistemi web yazılımıdır. Bir öğrencinin okula kaydından başlayıp, mezuniyetine kadar olan tüm süreci içeren bir sistemdir. Haberlerimizi InstagramFacebookTwitterTelegram hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.