Antalya’daki mutant virüsün yayılım bölgelerini ve karantinaya alınan noktaları araştıran MYGazete.com o yerlere ulaştı. Antalya’nın sadece Serik Kaymakamlığı’nın web sitesindeki İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararlarında yer alan bilgilere göre, aralarında turistik tesisin de bulunduğu yerleşim noktalarında mutant virüse rastlandı.

AKÇAALAN MAHALLESİNDEKİ APARTMANLAR

Serik ilçe Hıfzıssıhha Kurulu’nun 4 kararında yer alan bilgilere göre; Serik Akçaalan Mahallesindeki bazı apartmanlarda tespit edilen mutasyonlu covid-19 tanılı vakalar ile temaslılar karantina altına alındı.

KADRİYE MAHALLESİNDEKİ OTEL

Yine Serik İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararında yer alan bilgilere göre; Serik’in Kadriye Mahallesi’ndeki bir otelde mutasyonlu ve temaslı covid-19 vakaları tespit edildi. 4 pozitif vakanın lobi katında bulunan izolasyon odalarının ve vaka temaslılarının bulunduğu otelin 4. Katının ikinci bir karara kadar karantina altına alındığı bilgisine yer verildi. [ilgili_haberler]

İŞTE VALİ YAZICI’NIN YAPTIĞI AÇIKLAMA

Antalya Valisi Ersin Yazıcı sosyal medya hesabından kentin 55 noktasında karantina uygulaması yapıldığını bildirmiş, yaptığı paylaşımda "Kıymetli Antalyalılar; Koronavirüsle (Covid-19) mücadele kapsamında, bulaş riski nedeniyle ilimiz genelinde 55 noktada karantina uygulaması yapılmaktadır. Vatandaşlarımızın ihtiyaçları vefa sosyal destek ekiplerimizce karşılanmaktadır. Başarı, tedbirlere uymakla sağlanır." ifadelerine yer verdi. İşte alınan o  kararlar: