İmparatoriçe Theophano Vakfı Yönetim ve Danışma Konseyleri, yeni koronavirüse karşı ilk aşıyı geliştiren Dr. Uğur Şahin ve Dr. Özlem Türeci'ye büyük övgülerde bulunarak, 2021 yılı Theophano Ödülü'nün verildiğini açıkladı. Yunan medyasında yer alan haberlerde; Tüm dünya insanları ve gençler için motivasyon oluşturan iki bilim adamı, benzeri görülmemiş bir sağlık krizini çözmek için sağlam ve ısrarlı çabalar gösterdi, ortak yarara bağlılık ve yüksek kaliteli araştırma ve uzmanlık sergilediler. Bu da umutların kesildiği bir dönemde muhteşem bir keşfe yol açtı. Sadece Avrupa’da değil, tüm insanlığa” ifadelerine yer verildi. İmparatoriçe Theophano 2021 yılı ödülü için tören, 13 Ekim 2021 Çarşamba günü Selanik'te, Roma, Bizans, Ortodoks, Osmanlı ve Yunan etkisini özetleyen bir dönüm noktası olan Rotunda'nın eşsiz ortamında gerçekleşecek.

İŞTE İKİ TÜRK BİLİM İNSANIN YUNANİSTAN'A GÖNDERDİĞİ MESAJ

Dr. Uğur Şahin ve Dr. Özlem Türeci’nin de Yunanistana verdiği cevapta şu ifadeleri kullandıkları belirtiliyor; “İmparatoriçe Theophano Ödülü bizim için büyük bir takdir ve onurdur. Bizi bu Ödülün temsil ettiği davanın değerli elçileri olarak gördüğünüz için teşekkür ederiz: Yaşamları iyileştirmek gerçekten de bilimin en asil amacı ve kalplerimize yakın bir görevdir. Bu prestijli ödülü kabul etmekten ve bunu Project Lightspeed – Made in Europe mümkün kılan olağanüstü bir ekip adına yapmaktan heyecan duyuyoruz” dediler. İmparatoriçe Theophano ödülü alan Şahin ve Türeci çiftinin, uluslar üstü bu başarıyla Avrupa’nın çeşitliliğini de temsil ettiği belirtildi.

VAKIF KENDİSİNİ BÖYLE TANITIYOR

Kuruluşundan bu yana, İmparatoriçe Theophano Vakfı, çağdaş Avrupa Fikrinin anlaşılması ve güçlendirilmesi üzerindeki etkileri ve sosyal iyiliğe, refaha ve yaşamların iyileştirilmesine katkılarından dolayı bireyleri ve kuruluşları ödüllendirmeyi hedeflemiştir. Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Avrupalıların genç nesillerinin hareketliliğini, işbirliğini ve karşılıklı anlayışını güçlendiren bir kurum adına ilk Theophano Ödülünü kabul etti. Haberlerimizi InstagramFacebookTwitterTelegram hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.