Antalya haber...  Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ve Orman Genel Müdürlüğü koordinesinde Antalya’da, çevre illerin katılımıyla Bölgesel Orman Yangını Tatbikatı yapıldı. İçişleri Bakanlığı, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı tarafından 2022 yılının Afet Tatbikat Yılı olarak ilan edildiği ve tatbikatın bu çerçevede gerçekleştirildiği belirtildi.

SERİK, MANAVGAT VE KUMLUCA

Tatbikat 26 Mayıs 2022 Perşembe günü, Kepez ve Döşemealtı İlçelerinde 16 farklı noktada fiili olarak, Serik, Manavgat ve Kumluca İlçelerinde ise masa başı tatbikatı olarak gerçekleştirildi.

GERÇEĞİNDEN FARKSIZ GÖRÜNTÜLER

Tatbikatın 20 Afet Grubu, yerel destek ekipleri, AFAD Gönüllüleri ve Sivil Toplum Kuruluşlarından yaklaşık 2000 personelin, 326 kara aracı ve 10 hava aracının katılımıyla yapıldığı açıklandı. Tatbikatta söndürme tekniklerinin yanı sıra, yanan bölgelerden sivilleri kurtarma çalışmaları da yapıldı. Helikopterlerin katılımıyla yapılan tatbikatta nefes kesen görüntüler yaşandı. Haberlerimizi InstagramFacebookTwitterTelegram hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.