Antalya haber...  Bulaşıcılık özelliği çok yüksek olan Omicron varyantı nedeniyle günlük covid-19 vaka sayısının hızla arttığı ülkemizde, yarın okulların eğitime başlayacak olması tartışma yarattı. Öte yandan Hayat Eve Sığar uygulamasında haritalar hızla kızarırken, Sağlık Bakanlığı verilerine göre turizm kenti Antalya’daki günlük vaka sayısı 2 bin 200’e yaklaştı.

BUGÜN 87 BİN 934 VAKA

Kış aylarının da etkisiyle hızla yayılan omicron varyantında günlük vaka sayıları da inanılmaz boyutlara ulaştı. Bugün, yani 6 Şubat’ta açıklanan 24 saatlik verilere göre 87 bin 934 vaka tespit edildi. Virüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 201 oldu. Bir günde toplam 412 bin 352 test yapılırken, iyileşen hasta sayısı 76 bin 552 olarak kaydedildi.

SÖMESTR TATİLİ UZASIN TWEETLERİ

Öte yandan sömestr tatilinin bitmesi nedeniyle yarın okullarda eğitim tekrar başlıyor. Türkiye genelinde 18 milyon civarında öğrenci ile velilerin yollara dökülerek, salgının yayıldığı günlerde okullarda bir araya gelecek olması ciddi endişe yarattı. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, aynı kararlılıkla ve aynı önlemlerle yarın itibarıyla başlayacak ikinci dönemde de tüm sınıf kademelerinde yüz yüze eğitime devam edeceklerini bildirdi. Bakanın yaptığı bu açıklama üzerine sosyal medyada ciddi tepkiler oluştu. Twitter’da, “Sömestr tatili uzasın” etiketli paylaşımların sayısı 1.3 milyona ulaştı. Ünlü isimler de, attıkları tweetlerde, öğrenciler ile velilerin bu taleplerinin dikkate alınması çağrısı yaptı.

ANTALYA’DA GÜNDE 2 BİN 200 VAKA 

Sağlık Bakanlığı haritasındaki verilerde kentlerdeki günlük vaka sayısı da endişe yaratacak düzeye ulaştı. Turizm kenti Antalya’da 100.000 kişide görülen hasta sayısı 81.3 oldu. Bu veriye göre nüfusu 3 milyona yaklaşan Antalya’da görülen günlük vaka sayısı 2 bin 200’e ulaştı. Hayat Eve Sığar Uygulamasındaki Antalya haritalarının da adeta kıpkırmızı olması, Sağlık Bakanlığı verilerinin gerçekliğini de teyit etti.

OKULLARDA HAFTADA ENAZ 5-6 VAKA

Öte yandan MYGazete.com Haber Merkezi’nin yaptığı araştırmalara göre, okullarda görülen covid-19 vaka sayıları hiç de küçümsenecek oranda değil. Resmi olmayan bilgilere göre, hemen her okulda haftada 5-6 öğrencide covid-19 görülüyor. Ayrıca covid-19’a yakalanan öğretmen sayısı da bir hayli yüksek. Bu koşullarda okullarda eğitimin başlamasının salgının yayılması açısından çok elverişli bir ortam oluşturacağı ifade ediliyor. Bu nedenle Antalyalı veliler de, milyonlarca öğrencinin yüksek hızdaki covid salgınında okullarda buluşmasının büyük risk taşıdığının endişesini yaşıyor.

“AŞISIZ ÖĞRENCİLERE UZAKTAN EĞİTİM VERİLSİN

MYGazete.com Haber Merkezi’nin velilerle yaptığı görüşmelerde öne çıkan ana fikir, “12 yaş altı aşısız öğrencilerin uzaktan eğitim alması” oldu. Veliler 12 yaş altındaki aşı yapılamayan öğrenci grubunun aşılı öğrencilere göre daha dezavantajlı olduğu fikrinde birleşiyor. Veliler, “12 yaş altı öğrencilere uzaktan eğitim imkanı sağlanmasıyla okullardaki sınıf mevcutları da azalacaktır. Böylelikle salgının okullarda yayılmasına engel olacak olumlu gelişmeler ortaya çıkacaktır” şeklinde konuşuyorlar. İşte atılan o tweetler: Haberlerimizi InstagramFacebookTwitterTelegram hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.