Son dakika: Eski Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Mehmet Ali Yılmaz ölü bulundu Son dakika: Eski Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Mehmet Ali Yılmaz ölü bulundu
AFAD'ın verilerine göre ise depremin şiddeti 5,1 olarak ölçülürken depremin merkez üssü Bursa'nın Mudanya ilçesi olarak belirlendi. Deprem yüzeye 9 kilometre mesafede gerçekleşti.

3 DAKİKA SONRA 4.5 İLE SALLANDI

Marmara Denizi’nde, Gemlik Körfezi’nde meydana gelen 5.1 büyüklüğündeki depremin ardından bölgede ikinci bir deprem oldu. Aynı noktada 3 dakika sonra saat 10.45'te 4.5 büyüklünde deprem meydana geldi. https://twitter.com/AFADBaskanlik/status/1731585809147466008

'MARMARA'DAKİ FAYLARIN DİRİ OLDUĞUNUN KANITI'

Deprem uzmanı Şükrü Ersoy; 'Gemlik'ten geçen, İznik Gölü'nün güneyinden geçen bir fay zonu daha var. Buradaki depremler de büyük depremler üretebilir. Hangi zemin üzerinde ve nasıl bir binada olduğunuz önemli. Uzakta olduğunuz zaman hissetmeyeceksiniz diye bir şey yok. Nitekim, çok da uzak değil. 5 büyüklüğündeki bir deprem, yaklaşık 30 tane 4 büyüklüğündeki depremin enerjisine eş gelir. Dolayısıyla zemin de kötüyse Gemlik'tekiler fena hissetmişlerdir.' CNN TÜRK canlı yayınına bağlanan deprem uzmanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy meydana gelen bu depremin beklenen Marmara depremi olmadığını bu depremin güneyde gerçekleşen bir deprem olduğunu dile getirdi. Bu depreme şu aşamada öncü bir deprem deme şansımız şu adamada yok diyen Ersoy, sosyal medyada 'Daha büyük bir deprem bekleniyor' görüşünün yayılmasının doğru olmadığını duyurdu. Ersoy, bu tarz depremler Marmara'daki fayların diri olduğunun kanıtı olduğunu dile getirdi.

İÇİŞLERİ BAKANI YERLİKAYA'DAN İLK AÇIKLAMA

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya meydana gelen depremle ilgili olarak yaptığı ilk açıklamada; 'Marmara Denizi, Gemlik açıklarında 5,1 büyüklüğünde meydana gelen ve çevre illerden de hissedilen depremde, başta AFAD olmak üzere ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha tarama çalışmaları için bölgeye sevk edilmiştir. Gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Allah ülkemizi ve milletimizi afetlerden korusun.' ifadelerini kullandı.

İSTANBUL VALİSİ GÜL: OLUMSUZ DURUM YOK

İstanbul Valisi Davut Gül ilk açıklamasında, 'İstanbul için herhangi bir ihbar bilgisi henüz gelmedi' dedi. https://twitter.com/AliYerlikaya/status/1731582927497011608

İMAMOĞLU: ŞU ANA KADAR BİZE ULAŞAN OLUMSUZ BİR DURUM SÖZ KONUSU DEĞİL

İstanbul'da da hissedilen Gemlik merkezli 5,1 büyüklüğündeki depremle ilgili açıklama yapan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, "İstanbul'da da hissedilen Gemlik merkezli 5.1 büyüklüğündeki depremden etkilenen tüm illerimize geçmiş olsun. İstanbul'da şu ana kadar bize ulaşan olumsuz bir durum söz konusu değil, takip ediyoruz" dedi.

BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ALİ NUR AKTAŞ: DEPREM 5 BÜYÜK İLÇEMİZDE HİSSEDİLDİ

Aktaş CNN TÜRK ekranlarında; 'Deprem 5 büyük ilçemizde de hissedildi ama herhangi bir yıkım ve yaralanma söz konusu değil. Türkiye'de kentsel dönüşüm konusunda iddialı belediyelerden bir tanesiyiz ama hala yeterli değil. Biz deprem ülkesiyiz, ufak hesaplar yapmadan bu dönüşüm sürecine girilmesi gerekiyor. Şu an için vatandaşların uzak durması gereken yıkılma tehlikesi bulunan bir bina yok, sıkıntılı binalarla ilgili gerekli bildirimleri biz ilgililerine yapmışız. Bursalılar için yapılmış herhangi bir uyarımız şu an için yok.' açıklamasında bulundu.

BURSA VALİSİ MAHMUT DEMİRTAŞ CNN TÜRK'TE KONUŞTU

Vali Demirtaş; 'Şu anda bir sıkıntı can veya mal kaybı yok, vatandaşlarımızın dikkatli olmasını tavsiye ederiz bizler zaten gelişmeleri vatandaşlarımızla paylaşacağız. Çocuklarımızda bir panik oldu ama Bursa'da okulların tahliye edilmesi gibi bir durum yok. Şu an için gelişmeleri takip ediyoruz okulları tatil etmek için şu an erken.' açıklamasında bulundu.

MUDANYA BELEDİYE BAŞKANI HAYRİ TÜRKYILMAZ: OLUMSUZ BİR DURUM YOK

Şu anda hepimiz dışarıdayız, durum tespiti yapmaya çalışıyoruz ama olumsuz bir durum şimdilik gözükmüyor. 1999 öncesi yapılan binalarda şu an için durulmamasını tavsiye ediyorum. 1999 öncesi yapılan binalarda risk var bununla ilgili bir çalışma başlatmıştık, kentsel dönüşümle ilgili yenilenme ile ilgili o yüzden bu binalarda inceleme yapılana kadar durulmaması gerekiyor.

GEMLİK'TE HASAR YOK

Gemlik Belediye Başkanı Fatih Mehmet Güler de ilçede şu ana kadar kendilerine ulaşmış herhangi bir hasar bilgisi olmadığını duyurdu.