Pazar günü gerçekleşen KPSS'de Genel Yetenek bölümündeki bazı soruların önceden başka platformlarda görülmesinin ardından çok konuşulacak bir iddia gündeme geldi. Yediiklim Yayınevi'nin deneme sınavlarında sorduğu bazı sorularla gerçek sınavda çıkan soruların bazılarının şıklarına kadar aynı olduğu ortaya çıktı. Bu yaşananların ardından ÖSYM Başkanı Halis Aygün görevden alındı. [caption id="attachment_546398" align="alignnone" width="674"] Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan[/caption]

ERDOĞAN'DAN AÇIKLAMA

2022 KPSS Lisans oturumundaki bazı sorulara ilişkin iddialarla ilgili Devlet Denetleme Kuruluna inceleme talimatı veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bir de açıklama yaptı. Sosyal medya üzerinden açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Devlet Denetleme Kurulumuzun 2022 KPSS ile ilgili yapacağı inceleme sonucunda elde edilen veriler titizlikle değerlendirilecek, gerekli adımlar ivedilikle atılacaktır. Tek bir evladımızın dahi mağdur olmasına asla müsaade etmeyiz." ifadelerini kullandı.

YAYINEVİNDEN AÇIKLAMA 

TELE1’den Barış Önal'ın haberine göre; iddialara yönelik açıklamada bulunan Yediiklim Yayınevi yetkilileri, yayınlarının durdurulmadığını belirterek bir iki sorunun aynı olduğunu dile getirdi. Yayınevi yetkilisi şu ifadeleri kullandı: “Tamamen algı, yayınlarımız devam ediyor. Bir iki soru aynı diye çok yüklenme oldu. Satışlarımız devam ediyor. Başka yayın evleri de tutturuyor. Bizde bir iki tane soru aynı çıkmış olabilir. Kesinlikle bir tesadüf.”