Son dakika! İstanbul'da ünlü gece kulübünde yangın faciası! 25 kişi hayatını kaybetti... 5 kişi için gözaltı kararı Son dakika! İstanbul'da ünlü gece kulübünde yangın faciası! 25 kişi hayatını kaybetti... 5 kişi için gözaltı kararı
Son dakika: Deprem bölgesinde ailesini, yakınlarını kaybeden çocukların akıbetiyle ilgili Bakan Derya Yanık'tan önemli açıklamalar geldi. Bakan Yanık, hastanede tedavisi eden çocukları yakınlarının alması için gereken koşulu da açıkladı. Bakan Yanık, TRT Haber'deki açıklamalarında konuyla ilgili şunları söyledi:
  • Enkazdan çıkarılan çocuklarımızın ailesi veya yakınları yanında değilse sağlık kuruluşlarımıza aldık, sonrasında da bakanlığımızın bünyesine aldık. Enkazdan çıkan çocukları üçüncü şahıslara asla teslim etmedik.
  • Hastanede tedavisi devam eden çocuklarımız tedavisi bittikten sonra eğer refekatsizse yine bizim bakanlığımıza teslim ediliyor. Anne, baba, teyze, dayı, amca, dede, babaanne gibi yakınları olabilir ama bunların kesinlikle ispat edilmesi gerekiyor.
  • Kimliği tespit edilemeyen 200'ün üzerinde çocuk var.
  • Refakatsiz bir çocuğu herhangi bir vakfa, kuruluşa, STK'ya vermemiz söz konusu değil.
Haberlerimizi InstagramFacebookTwitterTelegram hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.