Meteorolojiden Antalya dahil 17 için sarı kod uyarısı! Gökyüzü kızıla mı bürünecek? Meteorolojiden Antalya dahil 17 için sarı kod uyarısı! Gökyüzü kızıla mı bürünecek?
Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul’da Kerem Aydınlar Camii’nde cuma namazının ardından açıklamalarda bulundu. Erdoğan, cuma namazı çıkışı yaptığı açıklamada yerel seçimlere ilişkin de dikkat çeken mesajlar verdi.

PUTİN İLE GÖRÜŞME VE TAHIL KORİDORU

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Putin ile görüşme konusunda, "Henüz tarih netleşmedi. İstihbarat başkanım görüşmeleri yapıyorlar. Ağustos ayı içerisinde inşallah bu ziyaret gerçekleşir" ifadelerini kullandı. Tahıl koridoruna yönelik soruya ise Erdoğan, "Rusya ile aynı çizgideyiz. Tahılların una çevrilmesi ve bunların fakir ülkelere naklini yapacağız. Şu anda bile biz bakanlığımız olarak bu adımları atmaya, yardımlarımızı yapmaya devam edeceğiz. Fransa’nın yaptığı iş iyi değil. Geçmişteki yaptığı uygulamalar bütün bunlar dünyanın bütün kayıtlarında mevcut. Hele ki bunu Afrikalılar biliyor. Altın sevki durdurulmuş durumda, yapılan ülkelere zulmün karşılığıdır" şeklinde konuştu.

'YEREL SEÇİM' MESAJI

Erdoğan yerel seçimlerle ilgili soruyu ise "En ideal aday tespitlerini yaparak zaferle çıkacağız. Türkiye genelinde hazırlanan programa göre şu anda zaten görevlere başladılar, Türkiye'yi tarıyoruz, taramaya devam edeceğiz. Bütün mesele, ülke genelinde seçimlerden en başarılı şekilde çıkmak." ifadeleriyle yanıtladı.

TSK'DA İLK KADIN AMİRAL

Deniz Kuvvetleri Komutanlığında Kurmay Albay olarak görev yapan Gökçen Fırat’ın amiralliğe terfi ettiğine yönelik soruya da Erdoğan, "Ben bu atamadan çok çok mutlu oldum. Hele hele böyle bir kızımızın amiralliğe terfi etmesi bizi çok çok mutlu etti. Biliyorsunuz yargıda filan bu atamalar çok var ama şimdi ilk defa Silahlı Kuvvetler'de böyle bir kızımızın albaylıktan amiralliğe terfi etmesi ayrı bir güzellikti. Ben kendisini kutluyorum, tebrik ediyorum. İnşallah bundan sonraki şuralarda bunun devamı da gelecektir." şeklinde cevap verdi. Haberlerimizi InstagramFacebookTwitterTelegram hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.