Antalya'nın çocuk valisi bakın ne istedi? Antalya'nın çocuk valisi bakın ne istedi?
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile Atatürk Havalimanı'nda gerçekleşen Teknofest'e geldi. Erdoğan ve Aliyev'in Togg aracıyla Teknofest alanına geldiği sırada ‘Çırpınırdın Karadeniz’ şarkısı çaldı.

KARANFİLLERLE KARŞILADILAR

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı gençler karanfillerle karşıladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, eşi Emine Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve eşi Mihriban Aliyev, TOGG’dan inerek katılımcıları selamladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ve Libya Başbakanı Abdulhamid Dibeybe, kürsüye çıkarak Teknofest paydaşları ile birlikte fotoğraf çektirdi. Erdoğan’ın alana gelişi insansız hava aracı Bayraktar Akıncı’nın kamerasından da görüntülendi.

LİBYA BAŞBAKANI DİBEYBE'DEN AÇIKLAMA

TEKNOFEST'te açıklamalarda bulunan Libya Başbakanı Abdulhamid Dibeybe, yaptığı açıklamada, "Çok değerli kardeşim Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yüce Türkiye'nin Cumhurbaşkanı sözlerimin başında sizlere sağlığınızın ve afiyetinizin devamını isterim. Bugün burada bu etkinliğe katılıyor oluşum, Türk halkıyla Libya halkının köklü birlikteliğini vurgulamaktadır. Türkiye bugün başarılı bir devletin güzide örneğidir. Milletine hizmet eden bir Türkiye modelini görmekteyiz. Bugün Türkiye'nin bilge yönetericiyle bütün meydan okumalara karşı dik ve sağlam durduğunu görmekteyiz. Bunun örneklerinden bir tanesi de elim depremden hemen sonra nasıl hızlı şekilde yaraların sarıldığını müşahede etmekteyiz. Cenabı Allah birliğimizi ve beraberliğimi devam ettirsin" dedi.

ALİYEV: TÜRKİYE BÖLGEMİZDE BARIŞIN, İSTİKRARIN VE GÜVENLİĞİN GARANTÖRÜ

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ise konuşmasında "Türkiye bölgemizde barışın, istikrarın ve güvenliğin garantörüdür. Kızıl Elma havada, Altay ve Togg burada, Anadolu denizde. Bugünkü Türkiye budur" dedi. Haberlerimizi InstagramFacebookTwitterTelegram hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.