Son dakika... AFAD'dan yapılan açıklamaya göre, Ermenistan'ın Türkiye sınırına yakın Shirak kentinde saat 21:25'te 5,3 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Yerin 5.61 kilometre altında meydana gelen deprem Ağrı, Ardahan, Kars, Elazığ ve Artvin gibi şehirlerden de hissedildi.

KANDİLLİ 5,6 OLARAK PAYLAŞTI

Kandilli Rasathanesi ise Türkiye-Ermenistan sınırındaki depremin büyüklüğünü 5,6 olarak paylaştı.

AFAD'DAN AÇIKLAMA

AFAD'dan deprem sonrası yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Ermenistan'da meydana gelen 5,3 büyüklüğündeki #deprem sonrası, deprem üssüne en yakın ilçemiz Kars'ın Akyaka ilçesi olup, an itibarıyla, olumsuz bir ihbarın bulunmadığı bilgisi alınmıştır."

IĞDIR VALİLİĞİ: GELİŞMELERİ YAKINDAN TAKİP EDİYORUZ

Iğdır Valiliği meydana gelen deprem ile ilgili bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamada şöyle denildi: "Iğdır’ımızda da hissedilen Ermenistan merkezli deprem ile ilgili olarak ilgili birimlerimize ulaşan herhangi bir olumsuz durum bulunmamaktadır. Gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Tüm hemşehrilerimize geçmiş olsun."

GÜRCİSTAN: 6,2 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM OLDU

Gürcistan Dünya Bilimleri Enstitüsü ve Ulusal Sismik İzleme Merkezi'nden alınan bilgiye göre, bölgede olan deprem 6,2 olarak ölçümlendi. Gürcistan kurumlarından yapılan açıklamaya göre, merkez üssü Samtkhe-Javakheti bölgesindeki Sameba köyü olan deprem başkent Tiflis'te de hissedildi. Haberlerimizi InstagramFacebookTwitterTelegram hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.