Antalya'nın Demre ilçesindeki Likya Birliği'nin en önemli altı kentinden biri olan Myra Antik Kenti kazılarında 2100 yıllık, bir grup antik heykelcik çıkarıldı. Prof. Nevzat Çevik’in paylaşımı çok sayıda beğeni alırken, heykelciklerin bir koleksiyonun parçaları olabileceği ifade edildi.

Son yılların en önemli keşiflerinden biri

Kazılarda bulunan heykelciklerin fotoğrafını sosyal medya hesabından paylaşan Prof. Dr. Nevzat Çevik, “Hoş geldiniz çocuklar. 2100 yıl sonra hep beraber ziyarete gelmenize de çok sevindik” mesajını yazdı. Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Akdeniz Üniversitesi iş birliğinde Antalya Valiliği ve Demre Belediyesi’nin destekleriyle süren kazılar, 12 yıldır Akdeniz Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Nevzat Çevik tarafından yürütülüyor.

MYGazete’nin görüş almak için ulaştığı Kazı Başkanı Prof. Dr. Nevzat Çevik, konuyla ilgili açıklama yapamayacağını, bu tür açıklamaların Külütr ve Turizm Bakanlığı tarafından yapıldığını söyledi. Prof. Çevik, “Biz çalışmalarımıza büyük bir özenle devam ediyoruz” dedi.