Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin kuzeybatı kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, gece saatlerinde Edirne, Sakarya, Zonguldak, Bartın çevreleri ile İstanbul, Kocaeli, Düzce ve Kastamonu'nun kuzey kesimlerinin yağmurlu, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun güneydoğusunda yüksek kar örtüsü bulunan kesimlerde çığ oluşma tehlikesi bulunmaktadır. Hava sıcaklığının Kuzey ve iç kesimlerde biraz artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı, ülkemiz genelinde mevsim normalleri civarında yer yer üzerinde seyredeceği, rüzgarın kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

8 İL İÇİN TURUNCU UYARI

Trabzon, Rize, Artvin, Bitlis, Van, Siirt, Hakkari ve Şırnak için turuncu uyarıda bulunan Meteoroloji, çığ oluşma tehlikesine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğini belirtti.

TURUNCU UYARI NEDİR?

Hava durumu tehlikelidir; Tahmin edilen meteorolojik hadise sıklıkla görülmemektedir. Hasar ve kayıpların oluşması muhtemeldir. Çok tedbirli olmalı, güncel meteorolojik koşullar ve tahminler takip edilmelidir.

27 ŞUBAT YURTTA HAVA DURUMU

EDİRNE °C, 19°C Parçalı ve zamanla yer yer çok bulutlu, gece saatlerinde yağmurlu İSTANBUL °C, 13°C Parçalı ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu, gece saatlerinde kuzey çevreleri yağmurlu KIRKLARELİ °C, 17°C Parçalı ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu, gece saatlerinde kuzey çevreleri yağmurlu KOCAELİ °C, 17°C Parçalı ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu, gece saatlerinde kuzey çevreleri yağmurlu A.KARAHİSAR °C, 14°C Az bulutlu ve açık DENİZLİ °C, 20°C Az bulutlu ve açık İZMİR °C, 19°C Az bulutlu ve açık MANİSA °C, 19°C Az bulutlu ve açık ADANA °C, 21°C Az bulutlu ve açık ANTALYA °C, 19°C Az bulutlu ve açık HATAY °C, 19°C Az bulutlu ve açık ISPARTA °C, 17°C Az bulutlu ve açık ANKARA °C, 14°C Az bulutlu ve açık ÇANKIRI °C, 15°C Az bulutlu ve açık ESKİŞEHİR °C, 17°C Az bulutlu ve açık KONYA °C, 14°C Az bulutlu ve açık
BOLU °C, 15°C Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu, DÜZCE °C, 18°C Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinde kuzey kesimleri yağmurlu KASTAMONU °C, 16°C Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinde kuzey kesimleri yağmurlu ZONGULDAK °C, 12°C Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinde yağmurlu AMASYA °C, 16°C Parçalı ve az bulutlu RİZE °C, 12°C Parçalı ve az bulutlu SAMSUN °C, 15°C Parçalı ve az bulutlu TRABZON °C, 12°C Parçalı ve az bulutlu ERZİNCAN °C, 10°C Parçalı ve az bulutlu ERZURUM °C, 4°C Parçalı ve az bulutlu KARS °C, 5°C Parçalı ve az bulutlu VAN °C, 5°C Parçalı ve az bulutlu DİYARBAKIR °C, 16°C Az bulutlu ve açık GAZİANTEP °C, 17°C Az bulutlu ve açık SİİRT °C, 15°C Az bulutlu ve açık ŞANLIURFA °C, 19°C Az bulutlu ve açık