AKOM ve Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün bir süredir uyardığı son 35 yılın en yoğun kar yağışı gece saatlerinde başlayarak gün içinde İstanbul'da etkisini gösterdi. Özellikle Avrupa Yakası'nda etkili olan ve güne uyanan İstanbulluları beyaz örtüyle karşılayan kar yağışı, ilerleyen saatlerde Anadolu Yakası'nın yüksek kesimlerinde de kendini göstermeye başladı.

ASIL KAR YARIN GELİYOR

Meteoroloji tarafından Ankara, İstanbul, Bursa ve Konya dahil olmak üzere 58 şehir, 11 Mart Cuma günü yoğun kar yağışı için uyarıldı. İstanbul'a turuncu, 57 kente ise sarı kodlu uyarıda bulunuldu.

İSTANBUL'A TURUNCU, 57 İLE İSE SARI UYARI

Uyarıda bulunulan kentler; İstanbul, KocaeliSakaryaKırklareliYalova, Bursa, BilecikTekirdağ'ın doğusuBalıkesir'in kuzeyi, Konya, Karaman, AksarayKayseriNevşehirNiğdeAntalya'nın doğusu, AdanaKahramanmaraşOsmaniyeHatayMuşBitlisŞırnakVan'ın güneyi, HakkariAdıyaman ve Siirt olarak sıralandı.

İMAMOĞLU: ZORUNLU OLMADIKÇA YOLA ÇIKMAYIN

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ise "İstanbul'da kar yağışının Cuma günü çok daha etkili olması bekleniyor. Hava sıcaklığı da ciddi oranda düşecek ve yollarda buzlanma artacak. İstanbulluları yarın da zorunlu olmadıkça özel araçlarıyla kesinlikle yola çıkmamaları konusunda bir kez daha uyarmak isterim" paylaşımında bulundu.

KAR YAĞIŞI 4 GÜN BOYUNCA DEVAM EDECEK

İmamoğlu'nun da canlı yayında aktardığı üzere 4 gün boyunca devam etmesi beklenen yağışların özellikle cumartesi gününden itibaren iyiden iyiye yoğunlaşacağı kaydedildi.

İSTANBUL'DA İDARİ İZİN

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, asgari seviyede personel bulundurulması şartıyla güvenlik, sağlık, ulaşım hizmetleri dışında memur, işçi ve diğer personel ile kamu kurumlarındaki hamile, malul ve engellilerin yarın idari izinli sayılacaklarını duyurdu. Haberlerimizi InstagramFacebookTwitterTelegram hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.