Türkiye sıcak hava dalgasının etkisine girerken ülkenin batı kesimlerinde hızını kesen rüzgarla birlikte sıcaklıklar artıyor. Marmara Bölgesi'ndeki rüzgar sıcak esiyor. Ege'de Bodrum ve Kuşadası'nda rüzgar kuvvetli olsa bile sıcak çarpması tehlikesi bulunuyor. Akdeniz'de ise kuru esen rüzgarlar orman yangını tehlikesini artırıyor. Meteoroloji kahini olarak bilinen Kerem Ökten sosyal medya hesabından yaptığı uyarıda ‘Dikkat! Salı'dan itibaren İzmir, Aydın ve Muğla uzun süre 40 derecenin üzerinde seyredecek. Aydın'ın Temmuz sıcaklık rekoru 2 Temmuz 2017'de 44.8 dereceydi. 30 Temmuz'da rekor kırabilir. İzmir'de 9 Temmuz 2000'de 42.6 derece, Muğla'da 27 Temmuz 2007'de 42.1 ölçülmüştü...’ ifadelerini kullandı.

5 BÜYÜK KENTTE HAVA DURUMU

Sıcaklığın 32-33 derece olduğu İstanbul'da hava az bulutlu ve açık İzmir'de sıcaklık 39 derece. Ankara'da hava açık ve 29 derece, Bursa'da da sıcaklık 35 derece. Antalya'da nem düşüyor, sıcaklık 40 derece civarında olacak.

SICAK ÇARPMASI TEHLİKESİ

Ege'de Bodrum ve Kuşadası'nda rüzgar kuvvetli olsa bile sıcak çarpması tehlikesi bulunuyor. Muğla 38, Denizli 36 derece. Bugünden itibaren sıcaklıklara dayanmak daha da zorlaşacak. İç Anadolu'da 30 derece olan sıcaklıklar, gelecek hafta ortası 35'leri geçecek. Akdeniz'de rüzgarlar kuru esmeye başladı. Sıcaklık ise yeni haftada 40 dereceyi geçebilir. Bölgede orman yangını tehlikesi bulunuyor. Güneydoğu'da ise Diyarbakır 37, Gaziantep 35 derece. Karadeniz'de yeni haftada güneş kendisini gösterecek. Trabzon 25 derece. Batı Karadeniz'de hava açık. Zonguldak 28, Bolu 27 derece. Doğu Anadolu'da Erzurum 25, Malatya 31 derece. Öte yandan Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından paylaşılan haftalık değerlendirme raporunda şu ifadelere yer verildi: ''Hava sıcaklıklarının Marmara Bölgesi, Kıyı Ege ve Akdeniz Bölgesi'nin kıyı kesimlerinde mevsim normalleri üzerinde, kuzey, iç ve doğu kesimlerde mevsim normalleri altında seyredeceği tahmin ediliyor.'' Haberlerimizi InstagramFacebookTwitterTelegram hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.