Antalya'nın çocuk valisi bakın ne istedi? Antalya'nın çocuk valisi bakın ne istedi?
Küresel ısınmanın etkisiyle birlikte Marmara Denizi'nin sıcaklığı artmaya başladı. Marmara bölgesinde denize kıyısı olan 7 kentte yaşayan vatandaşlar, yüzeydeki artan sıcaklığı hissediyor olsalar da, denizin alt kısımlarının da kaynamaya başladığı belirtiliyor. Yükselen sıcaklığın, deniz canlıları ve su buharlaşması açısından olumsuz etkilere sahip olmanın yanı sıra, ilerleyen yıllarda olumsuz sonuçların daha belirgin şekilde hissedileceği vurgulanıyor. Küresel ısınmanın dünya genelinde etkileri görülürken, Türkiye'de de bu etkiler hissediliyor. Küresel ısınma, karada olduğu gibi denizlerde de önemli bir uyumsuzluğa neden oluyor.

DENİZLER ISINIP KAYNAMAYA BAŞLIYOR

Özellikle İstanbul, Kocaeli, Yalova ve Sakarya gibi bölgelerde yaşayan insanlar, karada hissettikleri sıcaklığın yanı sıra Marmara Denizi'nin alt kısımlarının da kaynamaya başladığını gözlemliyorlar. Bu kaynama durumunun yakın gelecekte büyük sorunlara yol açabileceği bilinmektedir.

MARMARA DENİZİ SICAKLIĞINDA REKOR ARTIŞ!

Deniz yüzeyi sıcaklıklarında 50 yıldır gözle görülür bir artış yaşanıyor. Marmara Denizi'nin sıcaklığında yaşanan rekor artış şuan bile kendini belli ediyor. Sıcaklık derecesindeki artışın önümüzdeki yıllarda da bu şekilde devam etmesi yeni bir felaketin başlangıcı olacaktır. Yaşanan artış hem deniz canlıları hem de suyun buharlaşması bakımından hiç iyiye işaret değil.

DENİZ CANLILARI DA BÜYÜK RİSK ALTINDA

Suyun ısınması zehirli alglerin oluşmasına neden olurken bu alglerin sayısı arttıkça su altındaki balıklar ve insanlar da zarar görüyor. ü ü