Kredi kartı kullanımı giderek artıyor! Peki bu iyi mi kötü mü? Kredi kartı kullanımı giderek artıyor! Peki bu iyi mi kötü mü?
SSK’lısı, Bağ-Kur’lusu, Emekli Sandığı emeklisi 2024 Ocak ayı için yüzde 49,25 zam aldı. En düşük emekli maaşı da 10 bin liraya yükseltildi. Emekli maaşı zammı milyonlarca emeklinin beklentilerini karşılamadı. Ancak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2024’ü ‘emekli yılı’ ilan etmesiyle bu kez beklenti hem Ramazan hem de Kurban Bayramı’nda verilen emekli bayram ikramiyesi ödemelerine çevrildi. 1000 TL ile başlayan, 1100 liraya yükseltilen emekli bayram ikramiyesi geçtiğimiz dönemde 2000 liraya yükseltilmişti. Bunun yanında Cumhuriyet’in 100. yılı dolayısıyla çalışan çalışmayan tüm emeklilere bir kereye mahsus 5 bin TL ikramiye verilmişti. Böylece geçene sene 9 bin TL ikramiye ödemesi yapılmış oldu. Peki 2024 emekli bayram ikramiyesi ne kadar olacak? İki formül gündemde! İşte detaylar…

MART SONUNA KADAR BAŞVURU ŞARTI

Sistemsel olarak siz yasaların emrettiği şekilde emekliliğe hak kazandığınız zaman, tahsis talep formu üzerinden başvuru yapmanız gerekli ve başvuru tarihinizi takip eden ay itibarıyla emekli maaşınız bağlanmaktadır. Yani 2024 Mart ayı sonuna kadar yeni başvuru yapacak olan tüm çalışanlarda bu kapsamda değerlendirilecektir.

İKRAMİYE ÖDEMELERİ NE ZAMAN YAPILACAK?

Emeklilerimizin ikramiye ödemelerinin önceki dönem uygulamalarına baktığımız zaman bayramdan önceki hafta içerisinde ikramiyelerin ödendiğini gözlemlemekteyiz. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) sitesinde de yer alan geçen seneki Ramazan Bayramı ikramiye uygulaması şu yöndeydi; SSK kapsamında gelir/aylık alanların ödeme döneminde ödenecek gelir/aylık ve Ramazan Bayramı ikramiyeleri:
  • Ödeme günü 17, 18, 19, 20 olanlara Bayramdan 7 gün önce
  • Ödeme günü 21, 22, 23 olanlara Bayramdan 6 gün önce
  • Ödeme günü 24, 25, 26 olanlara 5 gün önce.
Bağkur kapsamında gelir ve aylık alanların ödeme döneminde ödenecek gelir/aylık ve Ramazan Bayramı ikramiyeleri;
  • Ödeme günü 25 ve 26 olanlara 4 gün önce,
  • Ödeme günü 27 ve 28 olanlara 3 gün önce.
  • Emekli Sandığı kapsamında aylık alanların Ramazan Bayramı ikramiyeleri ise 2 gün önce ödendiğini biliyoruz. Buna benzer bir uygulama olacağını söylemek mümkündür.”
Haberlerimizi InstagramFacebookTwitterTelegram hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.