Araç sahipleri dikkat! İndirim bekleniyor! Gözler gece yarısına çevrildi Araç sahipleri dikkat! İndirim bekleniyor! Gözler gece yarısına çevrildi
Geçtiğimiz yıl Temmuz ayında ara zam yapılarak 5.500 TL’ye yükseltilen asgari ücret Ocak 2023’te 8.506 TL olmuştu. En düşük emekli maaşının 7.500 TL’ye yükseltilmesinin ardından asgari ücretli çalışanlar da ara bir zammın yapılıp yapılmayacağını merak edilirken AK Parti’nin seçim beyannamesinde dikkat çeken bir detay ortaya çıktı.

SEÇİM BEYANNAMESİNDE ASGARİ ÜCRETE ZAM DETAYI

Seçim beyannamesinde, “Çalışanlarımızı ve emeklilerimizi enflasyona ezdirmeyecek, önümüzdeki dönemde de asgari ücretin yanı sıra memur ve emekliler için enflasyonun üzerinde artışlarla çalışanlarımızın ve emeklilerimizin refah payı almalarını sağlayacağız. Alın teri kurumadan hakkın verilmesi prensibiyle, tüm çalışanlarımıza kaliteli ve güvenceli bir çalışma hayatı sağlamayı taahhüt ediyoruz” ifadesi yer aldı.

ERDOĞAN SON NOKTAYI KOYDU

Geçtiğimiz haftalarda Çalışma Bakanı Vedat Bilgin, asgari ücret zammı için enflasyonu işaret etmiş; Bilgin'in açıklamasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise asgari ücrete ara zam konusunda Temmuz aynı dile getirerek konuya son noktayı koymuştu. Haberlerimizi InstagramFacebookTwitterTelegram hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.