Dün yüzde 25 artmıştı! Yeni zam için tarih verildi Dün yüzde 25 artmıştı! Yeni zam için tarih verildi
Dünya piyasalarında ons altın fiyatları, Fed'in bir sonraki toplantıda ara vereceği fikirleriyle yükseldi. Altın ons başına 1.960 doların üzerinde istikrar kazandı. Wall Street Journal, Fed'in bu yaz yeniden faiz artırmadan önce Haziran FOMC toplantısında faiz artırım döngüsüne muhtemelen ara vereceğini bildirdi. Bu, kısa süre önce Fed'in Haziran FOMC toplantısında oranları yeniden artıracağına dair fikir birliği piyasası inancından bir değişiklik oldu. Ancak, habere göre, bugün açıklanacak "beklenmedik bir istihdam raporu" Fed'in duraklamasına engel olabilir.

YÜKSELİŞİN NEDENİ NE?

Fed Yöneticisi ve Başkan Yardımcısı adayı Philip Jefferson yaptığı açıklamada, oranı sabit tutma kararının sıkılaştırma döngüsünün sonu olarak görülmemesi gerektiğini söyledi. Jefferson, "Yaklaşan bir toplantıda faiz artırımına gitmemek, Komite'nin ek politika sıkılaştırmasının kapsamı hakkında karar vermeden önce daha fazla veri görmesine olanak sağlayacaktır" dedi.

KRİTİK VERİ BEKLEYİŞİ

Yatırımcılar şimdi bugün açıklanacak Mayıs ayı tarım dışı istihdam durumu raporunu dört gözle bekliyorlar. Kilit sayının, Nisan ayında 253.000 olan tarım dışı iş sayısına kıyasla 190.000 arttığı tahmin ediliyor.

GRAM ALTIN REKORA DOYMUYOR

Ons altın dün 1.978 dolardan işlem gördüğü sıralarda gram altın da 1.322 TL’den işlem görüyordu. Son günlerde hem dolar kurundaki yükselişi hem ons altın fiyat artışını hanesine yazan gram altın için, uzmanlar doların bir süre sabit kalsa da ons altında beklenen yükselişin yeni rekorları getirebileceğini söylüyor.

İŞTE ALTIN FİYATLARI

Gram altın güne 1322 liradan başladı. Gün içinde en düşük 1321 lira, en yüksek de 1345 lirayı gördü.