Kredi kartı kullanımı giderek artıyor! Peki bu iyi mi kötü mü? Kredi kartı kullanımı giderek artıyor! Peki bu iyi mi kötü mü?
Altın fiyatları dün ons başına 2040 doların üzerine çıkarak Mart 2022'den bu yana en yüksek seviyesini gördü. Verilerin ABD enflasyonunun ve işgücü piyasasının soğuduğunu göstermesi ve Fed'in faiz artırımlarını durdurabileceği ve hatta yakında azaltabileceği beklentilerini artırmasının ardından doların zayıflamasıyla desteklendi.

ENFLASYON VERİLERİ ALTINI YÜKSELTTİ

Hem manşet üretici hem de tüketici enflasyonu beklenenden fazla yavaşladı. Ayrıca Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) tutanakları, Fed'in daha fazla politika sıkılaştırmasını uygun gördüğünü gösterdi, ancak bazı yetkililer, bankacılık kargaşası nedeniyle Mart ayında sıkılaştırma döngüsünde bir duraklamayı düşünüyor.

DOLAR ENDEKSİ 1 YILIN EN DÜŞÜĞÜNDE

Piyasada yatırımcılar hafta ortasında gelen 3 günlük boğa koşusunun ardından soluklanırken fiyat grafiği 2.042 dolar seviyesinde konsolide olma peşinde. ABD Doları (USD) ise, ABD verileri öncesinde yıllık dip seviyeleri yakınlarında kırılganlığını koruyor. Fed'in güvercin faiz oranları görünümünün yeniden canlanması, Dolar Endeksi 100.00 seviyesinde savunmasız kalırken doların bir döviz sepeti karşısında bir yılın en düşük seviyesine indirdi. ABD Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) Mart ayında düşüşünü sürdürdü ve yıllık fiyat artışları yukarı yönlü revize edilen yüzde 4,9'dan yüzde 2,7'ye düştü. Bu, Ocak 2021'den bu yana temel enflasyon göstergesi için en düşük yıllık seviye oldu. Yumuşayan fiyat baskılarına ilişkin işaretler, dolardaki aşağı yönlü hareketi genel olarak güçlendirmeye devam etti.

ALTIN İÇİN KRİTİK VERİ

Ons altın fiyatı bu şekilde önündeki engelleri aşarak 2.050 dolar sınırına meydan okudu. Uzmanlar şimdi 2.075 doların hedefte olduğunu ancak bir düzeltmenin gelebileceğini belirtiyor. Piyasa için şimdi kritik veri ABD Mart ayı Perakende Satışları. Perakende Satışları ve Tüketici Duyarlılığı verilerinin ABD Doları fiyat hareketine etkili olacağı belirtiliyor. ABD Perakende Satışlarının Mart ayında aylık bazda yüzde 0,4 düştüğü öngörülürken, raporlanan dönemde Temel Perakende Satışların aylık bazda yüzde 0,3 daha düşük olduğu tahmin ediliyor. Michigan Üniversitesi Ön Tüketici Duyarlılığı verilerinin Nisan ayında 62.0'da sabit kalması bekleniyor. 5 yıllık Tüketici Enflasyon Beklentileri de yan yana raporlanacak ve muhtemelen Fed beklentileri üzerinde güçlü bir etkiye sahip olabilir. Haberlerimizi InstagramFacebookTwitterTelegram hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.