Antalya Koleji'nde “Mesleki Tanıtım ve Kariyer Günü” Etkinliği Antalya Koleji'nde “Mesleki Tanıtım ve Kariyer Günü” Etkinliği
Antalya haber... Milli Eğitim Bakanlığı 2022-2023 eğitim ve öğretim yılı bugün öğrencilere karnelerinin verilmesiyle sona erecek. Antalya'da 1805 okulda, 70 bin 132'si okul öncesi, 162 bin 101'i ilkokul, 151 bin 197'si ortaokul ve 119 bin 959 ortaöğretim-lise öğrencisi olmak üzere toplam 503 bin 389 öğrenci karnelerini alacak. Antalya'daki okullarda, deprem bölgesi illerinden gelerek misafir edilen 14 bin 878 öğrenci de karnelerini alacak.

LİSELERDE 25 BİNE YAKIN MEZUN

Karne alacak yarım milyonu aşkın öğrenciden lise düzeyinde 24 bin 273 öğrenci ise mezun olacak. 12'nci sınıf düzeyindeki bu öğrenciler hafta sonu Yükseköğretime Geçiş Sınavı'na (YKS) girecek. Ortaokulların 8'inci sınıflarından ise 36 bin 285 öğrenci mezun olarak, lise düzeyine geçiş yapacak. 16 bin 697'si devlet, 5 bin 773'ü özel olmak üzere toplam 22 bin 470 dersliğe sahip 1388'i devlet, 417'si özel toplam 1805 okulda öğrencilerle birlikte, 27 bin 712'si devlet, 7 bin 153'ü özel okullarda toplam 34 bin 865 bin öğretmen de yaz tatiline girecek.

KARNE TÖRENİ MANAVGAT'TA

Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nce Vali Ersin Yazıcı'nın da katılımıyla bugün, Manavgat Ilıca Gülsüm- Ramazan Öz Anadolu Lisesi, Safiye Kübra Anaokulu ve Hüseyin Görkem Göksoy Anaokulu'nun açılış programları düzenlenecek. Saat 12.00'de ise Atatürk İlkokulu'nda 2022-2023 eğitim ve öğretim yılı sonu karne töreni gerçekleştirilecek.

ÖĞRENCİLERE MESAJ

Milli Eğitim Müdürü Emre Çalışkan, yaz tatili dönemine ilişkin hem öğrenciler, hem öğretmenler, hem de velilere seslendi. Karnelerin öğrencilerin kimliği değil, sadece kendilerini geliştirmek, eksiklerini gidermek ve başarılarıyla gurur duymak için bir fırsat olduğunu belirten Çalışkan, “Kendinizle ne kadar gurur duysanız azdır. Tatil süresince okulda öğrendiklerinizin üzerine ekleyerek, kitaplarla dostluğunuzu pekiştirerek, yeni bilgi ve becerilerle gelişmeye devam ederek öğrenme yolculuğunuzu sürdürmeniz çok önemlidir. Bu konuda Milli Eğitim olarak biz her koşul ve zamanda, ailelerinizin de desteğiyle yanınızdayız. Sizler, güçlü Türkiye'mizin yarınları, parlayan yıldızlarısınız. Sağlıklı, mutlu, başarılı ve hayallerini gerçekleştiren bireyler olmanız bizler için çok önemli. Bu nedenle, tatilde güzelce dinlenin, sevdiklerinizle güzel vakitler geçirin, sizi mutlu eden ve geliştiren etkinliklere katılarak kendinizi geliştirmeye devam edin" dedi.

ÖĞRETMENLERE VE VELİLERE TEŞEKKÜR ETTİ

Tüm veliler ve öğretmenlere de teşekkür eden Çalışkan, "Öğretmen olarak sadece eğitimde değil, milletimizin ihtiyaç duyduğu her alanda var gücünüzle ettiğiniz hizmetler takdire şayandır. Antalya'mızda imza attığımız her başarı ve örnek projede varlığınız çok kıymetlidir. Güzel Türkiye'mizin yarınları için sizlerle yol almaktan büyük gurur duyuyorum. Ve fark yaratan başarılarda, sevgi ve şefkatinizle adım attığımız yeni eğitim-öğretim yılında buluşmak dileğiyle hepinize sağlıklı, huzurlu ve iyi tatiller diliyorum" diye konuştu.

OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK?

Okulların kapanış tarihinin yaklaşması, yaz tatiline kısa bir süre kalmasının ardından öğrenciler ve veliler şimdiden yeni dönemle ilgili araştırmalarına başladı. 2023-2024 eğitim-öğretim döneminin başlangıç tarihi şimdiden araştırılıyor. Okullarda yeni dönemin 11 Eylül 2023 Pazartesi günü başlaması bekleniyor. Haberlerimizi InstagramFacebookTwitterTelegram hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.