Son dakika: Moskova'da konser salonuna silahlı saldırı! Ölü ve çok sayıda yaralı var Son dakika: Moskova'da konser salonuna silahlı saldırı! Ölü ve çok sayıda yaralı var
Wagner’in lideri Evgeny Prigojin’in özel jeti 23 Ağustos’ta Rusya topraklarında düştü. Uçakta Prigojin’in ile birlikte A Takımı da yer alıyordu. Kazada uçakta bulunanların hepsi hayatını kaybetti. Belarus Devlet Başkanı Alesksandr Lukaşenko, Prigojin'in sansasyonel ölümünün ardından açıklamalarda bulundu.

"PRİGOJİN'E GÜVENLİK GARANTİSİ VERMEDİM"

Lukaşenko, “Prigojin’e güvenlik garantisi vermedim. Prigojin'in güvenliğinden sorumlu olan kişi ben olmamalıyım. İlk şey bu. İkincisi ise bu hiç tartışılmamalı bile” dedi.

"WAGNER BELARUS'TA YAŞADI, YAŞIYOR, YAŞAYACAK"

"Wagner askerlerinin Belarus’ta kalmasında sakınca yok" diyen Lukaşenko, “Wagner Belarus’ta yaşadı, yaşıyor ve yaşayacak. Grubun merkezi burada kalıyor. Bu gruba ihtiyacımız olduğu sürece bizimle yaşayacak ve çalışacaklar” şeklinde konuştu.

"PRİGOJİN'İ UYARDIM, KULAK ASMADI"

Prigojin ve sağ kolu Dmitriy Utkin ile önceden görüştüğünü ve ikiliye “Beyler, dikkat edin” dediğini söyleyen Luakşenko, Prigojin’in uyarılarına kulak asmadığını belirtti. Haberlerimizi InstagramFacebookTwitterTelegram hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.