Moskova'daki terör saldırısı sonrası failler yakalandı! Yeni görüntüler ortaya çıktı! Açıklamalar çok sert Moskova'daki terör saldırısı sonrası failler yakalandı! Yeni görüntüler ortaya çıktı! Açıklamalar çok sert
Antalya haber... İngiltere'nin önde gelen eğitim kurumlarından olan ve 150'den fazla ülkeden 17.000 öğrenciye ev sahipliği yapan Reading Üniversitesi araştırmacıları, 1979-2020 yılları arasında yoğun trafiğin yaşandığı Kuzey Atlantik rotasındaki şiddetli türbülansların yüzde 55 oranında arttığını tespit etti. Bilim insanlarına göre bu artışın nedeni yüksek irtifada, karbon salınımı kaynaklı sıcak havanın rüzgar hızında yaşanan değişimler. Türbülanslar yolcuların uçmaktan çekinmesi nedeniyle turizme de darbe vuruyor.

ANİ İRTİFA KAYBI RİSKİ

Araştırmanın yürütücülerinden atmosfer bilimci Prof. Dr. Paul Williams, “Sonuçlar, iklim değişikliğinin gelecekte açık hava türbülanslarını artıracağını gösteriyor” dedi ve bu nedenle gelecekte türbülans tahminlerine daha çok yatırım yapılması gerektiğini ekledi. Türbülans artışlarından şu ana kadar en çok ABD ve Kuzey Atlantik’teki uçuş rotalarının etkilendiği görülüyor. Avrupa, Orta Doğu ve Güney Atlantik’teki rotalarda da kayda değer artışlar gözlemlendi. Hava cepleri olarak da bilinen türbülanslar, geçici olarak ani irtifa kaybına neden olabiliyor. Haberlerimizi InstagramFacebookTwitterTelegram hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.