SON DAKİKA: Ticaret Bakanlığı'ndan İsrail'e ihracat kısıtlaması! 54 ürün için karar alındı SON DAKİKA: Ticaret Bakanlığı'ndan İsrail'e ihracat kısıtlaması! 54 ürün için karar alındı
Sınır tanımayan dolandırıcılar yeni yöntemler bulmakta hiç zorlanmıyor maalesef. Türkiye'de çeteleşen vize dolandırıcıları taklit ettikleri vize siteleri üzerinden bazı ülkelere sahte vize bastıkları ortaya çıktı. Dolandırıcılar, vize başvurusu yaptıklarını sanan vatandaşların pasaportlarına sahte vize bastıkları, ayrıca bastıklari sahte  vizelerin fotoğrafını sosyal medya hesaplarından paylaştıkları ortaya çıktı. Öyle ki vize dolandırıcıları IRCC'nin tüm vize ve göçmenlik başvurularının yapıldığı resmi portalının da taklidini yapmışlar. Ayrıca gerçeğiyle şeklen aynı olan sahte IRCC onay mektubu da hazırlamışlar ve insanlara gönderiyorlar.

MAĞDURLARI TEK TEK ORTAYA ÇIKIYOR

Kanada hayali kuran ve daha önce başvurusu reddedilen Halil İbrahim Karaoğlu, bu mağdurlardan yalnızca bir tanesi. Turkish Voice of Canada YouTube kanalı kurucusu başarılı gazeteci  İrep Çakır'ın ortaya çıkardığı sahte vize skandalında ortaya atılan iddialar küçük dilinizi yutturacak cinsten. Halil İbrahim Karaoğlu'nun mağduruyeti filmlere konu olacak türden. İş yeri güvence vermediği gerekçesiyle ilk başvurusu reddedilen Karaoğlu, babasının arkadaşı tarafından Ergün Canayakın adlı kişiye yönlendiriliyor. 7000 Euro karşılığında vize işlemini halledeceğini belirten Canayakın mağdurlara sözde güvence vermekten de geri kalmıyor. Karaoğlu başına gelen olayı şöyle anlatıyor; "WhatsApp yoluyla görüşme sağladık. Öncelikle kabul etmedim. Sonra güvence verdi. 7000 Euro'luk paranın 1500 Euro'sunu Ergün Canayakın'a kalan kısmını da babamın arkadaşı olan Kenan abiye verecektim. Form gönderip genel bilgileri istedi. Sözde süreç başlamasına rağmen 2-3 ay hiç ses çıkmadı. Ara sıra arayıp soruyordu. Bir gün bana bir mail geldi. VSF'nin birebir kopyalanmış hali. Beni arayarak Kenan abiye emanet edilen 5500 Euro'yu istedi. Parayı ve pasaportu gönderdik. Sahte olduğunu söylediğimde inkar etti. Günde 4-5 aradım. Rahatsız olacak ki bana güvence için video gönderdi. Gönderdiği videoda 10'larca pasaport vardı ellerinde. İnanmadım ama bir umut beklemeye başladım. Onaylanan vizenin ekran görüntüsünü attı. İnanmayıp bir vize şirketine gittim. Paneli gördüklerinde doğruyu ayırt edemediler. Ama sahte... Başlangıç başvurusunu renkli yazıcıdan vize basmışlar. Hemen avukata başvurdum. Pasaportumu da geri göndermedi."

DOLANDIRICI DOLANDIRILDIĞINI İDDİA ETTİ

Telefon kayıtlarında kendisinin de kurban olduğunu iddia eden dolandırıcı Ergün Canayakın'ı mahkemeye verdi. Hatay Barosu avukatlarından Oktay Koçak nitelikli dolandırıcılık ve resmi evrakta sahtecilik suçlamalarıyla Ergün Canayakın'a karşı "Nitelik dolandırıcılık ve Resmi Belgede sahtecilik davası açtı. 10'larca mağduru olan vize dolandırıcılığında Türk yetkililerine seslenen Karaoğlu, olayın içinde göçmenlik bürosundaki bazı elemanların da olduğunu iddia etti. Öte yandan resmi vize başvurusu kabul eden bazı acente yetkilisi ise mygazete.com a yaptığı açıklamada "maalesef bazı ülkeler herşeyi uygun olan insanların bile vizesini ya red veriyor yada aylarca bekletilen vize başvuruları var. Hal böyle olunca çaresiz insanların bu durumunu sözde fırsata çevirmek isteyen vize dolandırıcıları devreye giriyor. Vatandaşların daha dikkatli olmalarını öneririz. Ülkelerin vize ücretleri ve danışmanlık bedelleri hemen hemen standarttır ve dolandırıcıların talep ettiği gibi yüksek miktarlarda değildir. Girdikleri internet sitelerinin domain uzantıları, telefonlar, talep edilen evrak ücret ve radevu sistemine kadar hepsi şeffaftır ve rahatlıkla sahtesi ile gerçeğini ayırmak mümkündür. Dolandırılmamak için biraz dikkat yeterli olacaktır." Haberlerimizi InstagramFacebookTwitterTelegram hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.