Ünlü TikTok fenomeni Om Fahad öldürüldü Ünlü TikTok fenomeni Om Fahad öldürüldü
Rus medyası ve Telegram kanallarında çıkan haberlere göre Rus Ilyushin Il-76 askeri nakliye uçağı Rusya'nın Belgorod bölgesinde düştü. Bölgenin valisi Vyacheslav Gladkov, Belgorod kentinin kuzeydoğusundaki Korochansky semtinde belirsiz bir "olay" meydana geldiğini ve bölgeyi incelemeye gideceğini söyledi. Bölgeden gelen görüntülerde ise uçağın düştüğüne dair videolar hızla yayıldı. Ukrayna kaynakları kazada en az 65 Rus askeri ve Ukraynalı esirin öldüğünü öne sürüyor.

RUSYA DOĞRULADI

Rusya Savunma Bakanlığı düşen uçakta esir alınan 65 Ukraynalı askerin, 6 uçak personelinin ve 3 refakatçinin bulunduğunu belirtti. Rus yetkililer ayrıca uçağın S-300 hava savunma sistemine yönelik füzeler taşıdığını kaydetti. Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov'un sekreteri ise Rus basınına verdiği demeçte "Olayla ilgili soruşturma başlatıldı, ilgileniyoruz. Açıklama yapmak için henüz erken" dedi.

"YA ABD YA DA ALMAN FÜZELERİ VURDU"

Rusya Devlet Duması Üyesi Andrey Kartapolov uçağın ABD veya Alman füzeleriyle düşürüldüğünü öne sürdü. Kartapolov konuyla ilgili "Il-76 üç Patriot veya Iris T füzesi tarafından vuruldu" dedi. Rusya Devlet Duması Başkanı Vyacheslav Volodin ise kazayla ilgili olarak ABD ve Almanya'ya yönelik bir çağrı yapılacağını duyurdu.