Almanya'ya seyahat edecekler dikkat! Schengen vizesi için başvuru sistemi değişti Almanya'ya seyahat edecekler dikkat! Schengen vizesi için başvuru sistemi değişti
Moskova'nın "Crocus City Hall" adlı konser salonuna düzenlenen saldırıda, en az 4 kişi oldukları belirtilen silahlı kişiler etrafa ateş açtı.

SALDIRI SONRASI YANGIN ÇIKTI

Sosyal medyaya yansıyan görüntülerde, saldırı sonucunda ölü ve yaralıların olduğu görülüyor. Rus basını saldırının yapıldığı salonda yangın çıktığını duyurdu. Konser salonunun yer aldığı binada yangın da çıkarken olay yerine çok sayıda güvenlik gücünün sevk edildiği bildirildi.

SALDIRI ANI KAMERADA

Uzun namlulu silah taşıyan saldırganların konser salonu girişinde sivillere ateş açtığı görüntüler de sosyal medyada yer aldı. Saldırganların kaçmaya çalışırken cam kenarına yanaşan kişilere defalarca ateş açtığı görüldü.

EN AZ 40 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Rus basınında yer alan haberlere göre saldırıda ilk belirlemelere göre 40 kişinin hayatını kaybettiği, 100'den fazla kişinin de yaralandığı bildirildi. Konser salonundaki 100 kişi tahliye edildi. Saldırının ardından yangın çıkan binaya ekiplerin müdahalesi devam ediyor. Moskova Bölge Valisi Andrey Vorobyov, olayın hemen ardından bir kriz merkezi kurulduğunu duyurdu. Güvenlik çemberine alınan bölgedeki tüm etkinlikler de iptal edildi. Saldırganların yakalanıp yakalanmadığı bilinmiyor.

"GÖRÜNTÜLER ÇOK KORKUNÇ VE İZLEMESİ ZOR"

Yaşanan saldırıya 'terör saldırısı' olarak nitelendiren Rusya Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada "Tüm dünyanın bu saldırıyı kınaması gerekiyor" denildi. ABD'den gelen açıklamada ise "Görüntüler çok korkunç ve izlemesi zor. Korkunç silahlı saldırının kurbanlarının acısını paylaşıyoruz, zor bir gün" ifadeleri kullanıldı.