Son dakika: Rus paralı asker grubu Wagner Kurucusu Yevgeny Prigojin dün akşam yaptığı açıklamada Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu ve Rusya Genelkurmay Başkanı Valery Gerasimov'a suçlamalarda bulunarak, "Binlerce Rus askerinin hayatını mahveden ve adamlarımızı yok edenler cezalandırılacak" ifadelerini kullandı. Bu gelişme sonrası Rusya'da tansiyon yükseldi. Moskova dahil birçok kentte zırhlı araçlar görüldü. Gün boyu karşılıklı çok sert açıklamalar gelirken, akşam saatlerinde Prigojin'den yeni bir açıklama geldi. Prigojin yaptığı son açıklamada ''Kan dökülmesini önlemek için üslerimize dönüyoruz.'' ifadelerini kullandı. İşte saat saat yaşananlar...

20.30

PRİGOJİN: "ÜSLERİMİZE DÖNÜYORUZ"

Prigojin: ''Kan dökülmesini önlemek için üslerimize dönüyoruz."

20.20

BELARUS DUYURDU: "PRİGOJİN TEKLİFİ KABUL ETTİ"

Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko’nun, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in onayıyla Wagner lideri Prigojin ile bir görüşme gerçekleştirdiği belirtildi. Belarus Devlet Başkanlığı basın servisine göre Prigojin, Lukaşenko’nun ‘Wagner’in Rusya topraklarında ilerlemeyi durdurması’ yönündeki teklifini kabul etti.

20.10

LETONYA: “SINIR GÜVENLİĞİ ARTTIRILDI, RUSLARIN GEÇİŞİNE İZİN YOK”

Rus paralı asker grubu Wagner’in Rusya’da başlattığı iç isyana karşı Rusya’nın sınır komşusu Letonya güvenlik önlemlerini arttırdı. Letonya Dışişleri Bakanı Edgars Rinkevics sosyal medya hesabında yaptığı açıklamada Rusya’dan ayrılan vatandaşları ülkeye almayacağını duyurdu. Rinkevics, “Letonya, Rusya’daki durumu yakından takip ediyor ve müttefikleri ile bilgi alışverişinde bulunuyor. Sınır güvenliğimiz güçlendirildi, Rusya’daki mevcut durum nedeniyle ülkeden çıkan vatandaşlara vize veya sınır girişi izni verilmeyecek” dedi.

19.38

SON DAKİKA: Ticaret Bakanlığı'ndan İsrail'e ihracat kısıtlaması! 54 ürün için karar alındı SON DAKİKA: Ticaret Bakanlığı'ndan İsrail'e ihracat kısıtlaması! 54 ürün için karar alındı

MOSKOVA'DA RESMİ TATİL İLAN EDİLDİ

Moskova Belediye Başkanı Sergey Sobyanin, Wagner isyanının ardından 26 Haziran Pazartesi gününün tatil ilan edildiğini duyurdu. Sobyanin, kentte "terörle mücadele operasyonu" başlatıldığını hatırlattı ve zor bir süreçten geçtiklerini belirtti.Sobyanin, "Riskleri en aza indirmek için pazartesi günü tatil ilan edilmiştir." bilgisini paylaştı. İlgili devlet kurumlarının pazartesi günü çalışmasını sürdüreceğini bildiren Sobyanin, Moskovalılardan mümkün oldukça şehirde dolaşmamalarını istedi.

19.20

LİPETSK KENTİNDEKİ YOLLARA HENDEKLER KAZILIYOR

Wagner askerlerinin Moskova’ya doğru ilerlemesine karşı Rus birlikleri Lipetsk kentindeki yollara hendekler kazmaya başladı. Başkent Moskova’da da zırhlı araçlarla tedbirler alındı.
18.27Moskova Belediye Başkanı Sergey Sobyanin, pazartesi günü riski en aza indirebilmek için kentte iş yerlerinin kapalı olacağını bildirdi.
18.00Rusya Dışişleri Bakanlığı'ndan 'Batı'ya uyarı niteliğinde açıklama geldi. Bakanlık'tan yapılan açıklamada, "Batılı ülkeleri Wagner isyanını kendi "Rusofobik" hedeflerine ulaşmak için kullanmamaları konusunda uyarıyoruz" denildi.
17.40Wagner birliklerinin isyanının başladığı yer olan Rostov'da, kenti terk etmek isteyen Ruslar tren istasyonunda uzun kuyruklar oluşturdu.

17.25

PUTİN MAHKUMLARIN ASKERLİĞE ALINMASINI İÇEREN YASAYI ONAYLADI

Putin, ağır suçlar işleyenler hariç olmak üzere, hükümlülerin sözleşmeli olarak hizmet vermek üzere askere alınmalarına izin veren yasayı onayladı. Haberlerimizi InstagramFacebookTwitterTelegram hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.