Kahramanmaraş  merkezli 10 ilde melyadana gelen depram sonrası Malta Cumhuriyeti'nden de 32 kişilik kurtarma ekibi Türkiye'ye gelmişti. Bugün ülkesine dönen kurtarma ekibi Malta Büyükelçisi Erdeniz Şen tarafından çiçeklerle karşılandı. Karşılamaya kurtarma ekibinin aileleri ve çok sayıda Türk vatandaşı katıldı. Bir haftadır gösterdikleri fedakarlıktan dolayı canla başla kurtarma çalışmalarına katılan ekibe teşekkür eder Büyükelçi Şen, "Malatya’da bir haftadır görev yapan #Malta arama kurtarma ekibini vatandaşlarımız ve aileleri ile birlikte karşıladık ve Türkiyemize yardımlarından dolayı teşekkür ettik" dedi.

KURTARMA OPERASYONUNA 32 PERSONEL VE 1 KÖPEK KATILDI

Kahramanmaraş Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüklerindeki depremlerin ardından enkaz altındaki vatandaşların arama kurtarma çalışmaları sürüyor.

10 ili vuran deprem sonrası dünyanın dört bir yanından pek çok ülke de Türkiye'ye yardım gönderdi.

SON DAKİKA: Ticaret Bakanlığı'ndan İsrail'e ihracat kısıtlaması! 54 ürün için karar alındı SON DAKİKA: Ticaret Bakanlığı'ndan İsrail'e ihracat kısıtlaması! 54 ürün için karar alındı

Malta arama ve kurtarma ekibi de depremin ikinci günü kente gelerek çalışmalara başlayan Malta arama ve kurtarma ekibi, kent merkezindeki enkazlarda Türk ekiplere eşlik  etti.

Malta'dan Türkiye'ye gelip Malatya'da arama kurtarma çalışmalarına katılan ekipte 32 personel ve 1 köpek bulunuyordu.

Haberlerimizi InstagramFacebookTwitterTelegram hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.