Tıp dünyası şaşkın! Midesinden tam 30 cm uzunluğunda canlı yılan balığı çıktı Tıp dünyası şaşkın! Midesinden tam 30 cm uzunluğunda canlı yılan balığı çıktı
Güney Afrika’nın Johannesburg kentinde düzenlenen Brezilya, Rusya, Hindistan, Çin ve Güney Afrika'nın oluşturduğu BRICS Zirvesi’ne Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, görüntülü mesaj gönderdi. Putin, “Toplantının BRICS ülkelerinin ekonomilerinin salgın sonrası toparlanmasını sağlamak, vatandaşların refahını artırmak, modern sanayi, verimli ulaşım ve lojistik zincirler oluşturma amacına odaklanması önemli” dedi.

" YOKSUL ÜLKELERE ZARAR VERİYOR"

Batılı ülkeler tarafından Rusya’ya uygulanan ekonomik yaptırımların küresel ekonomiye verdiği zararlara değinen Putin, “Gayri meşru yaptırımların uygulanması ve egemen devletlerin varlıklarının hukuka aykırı olarak dondurulması, uluslararası ekonominin sarsılmaz sanılan serbest ticaret ve ekonomik normlarına ve kurallarına olumsuz etkiye sahiptir. Bunun direkt sonucu hammadde kıtlığı, artan işsizlik ve dünyanın diğer sorunlarının artması. Gıda, tarım ürünleri ve mahsul ücretleri hızla artıyor ve en başta bu yoksul ülkelere zarar veriyor. Bu koşullarda BRICS devletlerinin etkileşimi güçlendirmesi, ekonomik büyümeyi ve sürdürülebilir kalkınmayı sağlamaya yönelik ortak çalışmamıza somut sonuçlar getirilmesi önemlidir.” ifadelerini kullandı.

"HAZIRIZ" MESAJI

Rusya’nın çekildiği Karadeniz Tahıl Koridoru Anlaşması’na değinen Putin, “Rusya'nın dünya pazarlarına tahıl ve gübre ihracatına yönelik yaptırımların kaldırılmasına ilişkin sözde anlaşmanın (tahıl anlaşması) hiçbir şartı uygulanmadı. Rusya'ya yönelik yükümlülükler tamamen gözardı edildi. Üstelik Avrupa limanlarındaki gübrelerin serbest olan sevkiyatını bile engellediler. Ancak bu hiçbir yaptırımın uygulanmaması gerektiği insani bir eylemdi. Bu gerçekleri göz önünde bulundurarak, 18 Temmuz'dan bu yana bu sözde anlaşmayı yeniden uzatmayı reddettik ve Rus tarafına karşı yükümlülüklerin gerçek anlamda yerine getirilmesi durumunda Rusya, Tahıl Anlaşması'na geri dönmeye hazır.” dedi. Putin ayrıca, yoksul Afrika ülkelerine ücretsiz tahıl sevkiyatı planları olduğunu ve bununla ilgili müzakerelerde sona gelindiğini belirterek, Rusya’nın gıda ve enerji kaynaklarının güvenilir ve kesintisiz tedariki için daha yakın işbirliğinden yana olduğunu ifade etti. Haberlerimizi InstagramFacebookTwitterTelegram hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.