GSF Fuayesi'ndeki 'Fikret Otyam Sanat Galerisi'nde fakültenin kuruluşunun 25'inci yılını kutlama etkinlikleri kapsamında açılan serginin kurdelesini dekan yardımcısı Doç. Umut Kayapınar, resim bölümü başkanı Prof. Dr. Fatih Başbuğ, öğretim üyesi Doç. Nevin Yavuz Azeri, bölüm hocaları birlikte kesti. Yavuz, 25 yıldan beri akademik kadroda yer aldığını hatırlatıp mutluluğunu ifade etti.
2009'DAN BUGÜNE ESERLER
GSF'nin kuruluşunun ilk günlerinden beri açılmış olan baskı atölyelerinde derslerin devam ettiğini, atölyelerde bugüne kadar yüzlerce öğrencinin yetiştirildiğini, sanata kazandırıldığını aktaran Doç. Nevin Yavuz Azeri, kişisel sergisi ile ilgili duygu ve düşüncelerini şöyle anlattı;"Akademisyenlerimizin, öğrencilerimizin, sanatçı dostlarımızın olumlu ve olumsuz eleştirilerine doğrudan cevap verebilmek için kişisel sergimi fakültemizde açmaya karar verdim. Sergilediğim tüm resimler özgün baskının bir yöntemi olan linolyum baskı resimlerden oluşuyor. Eserlerim, 2009 yılından beri yaptığım resimlerden seçkiler olup benim günlük yaşamıma dair günlükler, anılar niteliğindedir. Bazılarında ise metaforik anlatımlar söz konusu."
LİNOLYUM BASKI TEKNİĞİ
Doç. Nevin Yavuz Azeri, 'linolyum baskı tekniğini' de anlattı. Azeri, "Linolyum baskı, resimsel anlatının taşıyıcısı olan bir yüzeyden başka bir yüzeye boyayla kopyalanması ve çoğaltılması işlemidir. Sanatçının bizzat kendisinin tüm baskı üretim araçlarına, sürecine ve sonucuna dâhil olması, kendi eliyle sayı, teknik, isim ve tarih yazarak onayladığı sınırlı sayıdaki baskıların üretiminin tümüne özgün baskı resim denilmektedir. Bu tekniklerden biri de linolyum baskı tekniğidir. Mantar, muşamba gibi benzeri malzemenin oyulması ve yüksek yüzeye boya verilerek başka bir yüzeye aktarılması işlemidir. Bu işlem X3 sembolüyle tanımlanmaktadır. Geleneksel üretim biçimidir ve halen sanatçıların anlatım yöntemi olmaya devam etmektedir" dedi.DHA