Antalya haber... İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Meteoroloji Mühendisliği Bölümü'nden Prof. Dr. Barış Önol, ECMWF sezonluk tahminlerine göre paylaşılan haritalarla, sonbahar ayları için de uyarıda bulundu. ECMWF'nin sonbahar aylarına ilişkin paylaşılan ve sıcaklık tahminlerini gösteren haritayı değerlendiren Prof. El Nino bitti, La Nina başladı 1 Ekim'de başlayan 'su yılı' için bu sıcaklık tahminleri önemli. El Nino, nisan ayında bitti ve yazın La Nina'ya geçti. O kadar artıyor, etkisi yaklaşık +0,2 santigrat derece" diye konuştu.

92545 (1)

EYLÜLDE 1-2 DERECE DAHA SICAK OLACAK

 Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün yine ECMWF'nin tahminleri üzerinden uzun vadeli mevsimlik tahminleri, Eylül ayında Türkiye için hava sıcaklıklarının iç ve güneybatı kesimlerinde mevsim normallerinin 1 ila 2 derece üzerinde, diğer durumlarda ise mevsim normallerinin 0,5 ila 1 derece seyredeceği bekleniyor. Yağışın da yurt genelinde mevsim normallerinin yaklaşık olarak gerçekleşeceği öngörülüyor.

Başkan Uysal'dan anlamlı mesaj! Sevgide, saygıda tasarruf yok Başkan Uysal'dan anlamlı mesaj! Sevgide, saygıda tasarruf yok

92545 (2)

EKİMDE DOĞU VE GÜNEYDOĞU'DA SICAKLIK ARTACAK

Ekim ayında hava sıcaklığının batı kesimleri ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da mevsim normallerinin 1 ila 2 derece, diğer mevsim normallerinin ise 0,5 ila 1 derece seyretmesi bekleniyor. Yağışın yurt genelinde mevsim normalleri civarında gerçekleşeceği öngörülüyor.

92545 (3)

KASIM AYI DAHA SICAK GEÇECEK

Kasım ayı tahminlerine göre hava sıcaklığının, yurt genelinde mevsim normallerinin 1 ila 2 derece üzerinde seyretmesi bekleniyor. Yağışın yurt genelinde mevsim normalleri civarında gerçekleşeceği öngörülüyor.

Kaynak: DHA