Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 2024'ün 'Emekliler Yılı' ilan edilmesinin ardından emeklilerin emekliliklerini daha sağlıklı, mutlu ve huzurlu bir dönem geçirmelerini sağlamak amacıyla, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesinde protokolle düzenlenen ve emeklilerin 15 Temmuz ile 15 Ağustos Ücretli olarak ücretsiz misafir edilmeleri amaçlandı. Antalya'da Akdeniz Üniversitesi yerleşkesindeki Elmalılı Hamdi Yazır Yurdu'nda 22-26 Temmuz tarihleri ​​arasında konaklamak üzere 250 emekli Antalya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü iş birliğiyle misafir ediliyor. Antalya Sosyal Güvenlik İl Müdürü Ali Duru, yurtta kalan emekli misafirlerle kahvaltı etkinliğinde bir araya geldi.

86086 (2)

'TALEBİN YÜZDE 25'İ ANTALYA'

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı arasında yapılan iş birliği projesinin ikinci dönem misafirlerinin Antalya'da keyifli tatillerine başladıklarını anlatan Ali Duru, “Antalya'ya ilgi oldukça yoğun. Türkiye'de talebin yüzde 25'i Antalya'da gerçekleşti. Bu ikinci haftamız. Memnuniyetten dolayı sürekli maillerimiz ve telefonlarımızdan gelmek isteyenlerin devam ediyor ama başvuru talepleri bitti. E-devlet üzerinden 6-30 Haziran'da başvuru yapılıyordu ama bu süre bitti. Yeni talep alamıyoruz ama seneye devletimizi yeniden böyle bir şey sunarsa dağılabiliriz" dedi.

Dikkat bu tuzağa düşmeyin!! Talep patladı dolandırıcılar arttı Dikkat bu tuzağa düşmeyin!! Talep patladı dolandırıcılar arttı

EMEKLİLERDEN OLUMLU GERİ DÖNÜŞ

Yurtta kalan emeklilerden güzel geri dönüşler aldıklarını söyleyen Ali Duru, “Çok güzel tepkiler alıyorlar. Herkese teşekkürlerini sunuyor. Cumhurbaşkanımızın duygularını iletiyor. Biz de Antalya Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü olarak ufak da olsa katkı sağlamak amacıyla kahvaltı programlarını düzenleyerek emeklilerimize sundukları hizmetlerden dolayı teşekkür ediyoruz. Buraya gelmek isteyenler devletimizin bu imkanlarını kullanırsa biz de gerekli yardımları yaparak memnun bir şekilde geri dönmelerini sağlarız" diye konuştu.

86086 (1)

'KUM, DENİZ VE TARİH İÇ İÇE'

Ankara'dan gelen emekli Oktay Bal (44), sosyal medya hesaplarından detaylarını öğrendiklerini belirterek, “Takip etmeye başladık. E-Devlet üzerinden başvuruları yaptık. Sanırım 27 Haziran'da başvuru yaptık. Görevli arkadaşlar beni ilgilendiren başvuruların onaylandığını söyledi. Şu tarihler arasında istediğiniz bir yerde konaklayabilirsiniz dediler. Biz de tercihimizi kullandıktan sonra buraya geldik. Çok memnunuz. Yurtlarımız çok güzel. Oldukça uygun güzel bir proje, umarım devamı gelir diye düşünüyorum. Antalya'yı uzun süredir merak ediyorlardı. Gelmek istiyorduk. Kum, deniz ve tarihle iç içe olduğu için tercihimiz Antalya'ydı. İyi ki gelmişiz. Denize girdik. Konyaaltı'na gittik. Phaselis'e gittik. Dün Aspendos, Perge gibi tarihin içinden gidip gezdik. Bugün inşallah Üç Kapılar'ı gezeceğiz. Daha sonra Lara'da turumuzu tamamlayacağız. Türkiye'mizin dört tarafı cenneti ama Antalya daha ayrı bir güzel" dedi.

Eşi Oktay Bal ile tatile gelen Eda Bal (37), günlerinin gezerek ve eğlenerek geçtiğini anlattı. Eda Bal, “Bu tatili bir otelde yapsaydık benim için tek fark cebimden çıkacak aşırı yüklü miktarda para olacaktı. Şimdi paramız hem cebimizde kaldı hem de çok güzel bir şekilde tatilimizi tamamladık. Yurdumuzun otelden bir farkı olduğunu düşünüyoruz. Projeyle satın almamalarını tavsiye ederim. Mutlaka gelsinler, gezsinler. Bunu kaçırmasınlar. Devletimiz bize böyle imkan sunduysa mutlaka yararlansınlar" diye konuştu.

Kaynak: DHA