Türkiye’nin tanınmış gökbilimcilerinden Prof. Dr. Varol Keskin, uzayda meydana gelen ve dünyayı şaşırtan bir kozmik soru işareti görüntüsünün fotoğraflarını paylaşarak, bunun nasıl meydana geldiğini açıkladı.

ÇARPIŞAN GALAKSİLERİ YAKALAMIŞ

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Prof. Keskin, “James Webb Teleskobu şaşırtmaya devam ediyor” diye başladığı paylaşımında şu ifadelere yer verdi;

BU KEZ ARAPÇA DEĞİL, LATİN ALFABESİNDEN!

“Vela Takımyıldızında 1470 ışık yılı uzaklıktaki Herbig-Haro 46/47 adlı oluşum aşamasındaki iki yıldızı gözlerken alınan görüntüde bir SORU İŞARETİ olduğu görülüyor. Normalde ekmek ya da bal üzerinde görüldüğü iddia edilen ve Arapça olan işaretlerden farklı olarak Latin Alfabesinde olan bir işaret böyle ilk kez görüntüleniyor. [caption id="attachment_698591" align="alignnone" width="640"] Türk gökbilimci Prof. Dr. Varol Keskin, evreni keşfe çıkan en gelişmiş uzay teleskobu James Webb tarafından çekilen ‘Kozmik soru işareti’ görüntüsünün nasıl oluştuğunu paylaştı.[/caption] Elbette bu paranormal bir şey değil. Büyük olasılıkla çok uzaktaki çarpışmakta olan iki gökada (galaksi) bu görünen. Daha ayrıntılı incelemeler bu konuda daha fazla bilgi edinmemizi sağlayacak. Rengin kırmızıya yakın olması çok uzakta olduğunun bir göstergesi.” Haberlerimizi InstagramFacebookTwitterTelegram hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.