Volkspark Stadyumu'nda oynanan maçı Ay-Yıldızlılar 2-1'lik skrola kazandı. A Milli Takımı'nın gollerini 51'de Hakan Çalhanoğlu ve 90+4'de Cenk Tosun attı. Çekya'nın golünü ise 66'da Soucek kaydetti. Bu sonucun ardından Türkiye, Avrupa Futbol Şampiyonası'nda son 16'ya yükseldi ve Avusturya ile eşleşti.

MAÇTAN NOTLAR

A Milli Futbol Takımı, EURO 2024 F Grubu üçüncü ve son maçında Volksparkstadion’da Çekya ile karşı karşıya geldi. TSİ 22.00’de başlayacak karşılaşmada Romanya Futbol Federasyonu’ndan Istvan Kovacs düdük çaldı. Kovacs’ın yardımcılıklarını ise Vasile Marinescu ve Ovidiu Artene yaptı.

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Vincenzo Montella, Portekiz maçının 11’inde 7 değişiklik yaparak Çekya karşısında takımı sahaya sürdü. Tecrübeli teknik adam; Altay Bayındır, Zeki Çelik, Abdülkerim Bardakcı, Kaan Ayhan, Orkun Kökçü, Yunus Akgün ve Kerem Aktürkoğlu’nun yerlerine Mert Günok, Mert Müldür, Merih Demiral, İsmail Yüksek, Salih Özcan, Arda Güler ve Kenan Yıldız’ı 11’de görevlendirdi.

Kaleyi Mert Günok’a emanet eden İtalyan teknik adam, savunma dörtlüsünü; Mert Müldür, Samet Akaydin, Merih Demiral ve Ferdi Kadıoğlu’ndan oluşturdu. Orta alanda Salih Özcan, İsmail Yüksek ve Hakan Çalhanoğlu’nu sahaya görevlendiren Montella, hücum hattının sağında Arda Güler, solunda ise Kenan Yıldız’ı sahaya sürdü. Montella’nın en uçtaki tercihi ise diğer maçlarda olduğu gibi Barış Alper Yılmaz oldu.

MERİH, İSMAİL YÜKSEK, SALİH ÖZCAN İLK KEZ İLK 11’DE

Milli takımda sakat ve cezalı oyuncuların yokluğunda birçok isim ilk kez turnuvada ilk 11’de görev aldı. Sarı kart cezası nedeniyle forma giyemeyen Abdülkerim Bardakcı’nın yerine Merih Demiral forma giydi. Sakatlıkları bulunan ancak maç kadrosunda yer alan Kaan Ayhan ve Orkun Kökçü’nün yerine ise İsmail Yüksek ve Salih Özcan mücadeleye 11’de başladı.

Karşıyaka şampiyon seçti Karşıyaka şampiyon seçti

MERT GÜNOK, MERT MÜLDÜR, ARDA GÜLER VE KENAN YILDIZ 1 MAÇLIK ARANIN ARDINDAN 11’E DÖNDÜ

Ay-yıldızlılarda 4 isim ise bir maçlık ara sonrasında ilk 11’deki yerini aldı. Sakatlıkları nedeniyle Portekiz maçında görev alamayan Mert Günok’un yanı sıra son 20 dakika forma giyebilen Arda Güler ve oyuna yine sonradan dahil olan Kenan Yıldız, Çekya maçında 11’deki yerini aldı. Ayrıca Montella’nın tercihi nedeniyle Portekiz karşısında görev alamayan Mert Müldür de 11’e yerine döndü.

MİLLİLERE HAMBURG’DA DA BÜYÜK DESTEK

Öte yandan milli takıma Hamburg’da da büyük destek vardı. Hamburg’da yaşayan Türk vatandaşlarının yanı sıra Almanya ve Avrupa’nın başka şehirlerinden gelen Türk vatandaşlar Volksparkstadion’ı doldurdu. Ayrıca on binlerce kişi de karşılaşmayı Hamburg meydanlarına kurulan dev ekranlarda takip etti.

Kaynak: dha