Bülent Uygun: Rey Manaj'a gelen teklifler bizim istediğimiz seviyede değil

Hüsnü Ümit AVCI-Alperen YILDIZ/SİVAS, (DHA)- SİVASSPOR Teknik Direktörü Bülent Uygun, geçen sezon attığı gollerle ön plana çıkan Rey Manaj'ın transfer söylentileri hakkında, "Attığı goller ve kazandırdığı puanlarla 3-4 tane takımdan şu anda teklifi var. Rey Manaj'a gelen teklifler bizim istediğimiz seviyede değil. Yani ekonomik anlamda o paralara biz dönüp bakmıyoruz" dedi.

Yeni sezon hazırlıklarına kulüp tesislerinde devam eden Sivasspor'un Teknik Direktörü Bülent Uygun, basın toplantısı düzenledi. Kulüp Tesislerinde düzenlenen toplantıda konuşan Uygun, kamp sürecini değerlendirdi. Türkiye Futbol Federasyonu Başkan Vekilliğine seçilen Mecnun Otyakmaz’a başarılar dileyerek sözlerine başlayan Uygun, "Bugün itibariyle biz yepyeni bir sürece girmiş bulunmaktayız. Benim 30 yıllık ağabeyliğimi yapmış Mecnun Otyakmaz gibi Türk futbolunda da 25 yıldır yöneticilik yapıp, aynı zamanda en önemlisi Türkiye'deki bütün kulüplerin borç içerisinde olduğu bir ortamda, tek borçsuz kulüp olmasını sağlayan Mecnun Otyakmaz'a Türkiye Futbol Federasyonu'nda sırtından çıkarttığı Sivasspor formasının milli takım formasını giyerek tüm kulüplere yapacağı hizmet yolunda başarılar diliyorum. Bizim adımıza belki üzüntü verici ama Sivaslıların temsili anlamında da gurur verici. Trabzon maçında bir aksilik olmazsa federasyon başkanıyla birlikte zaten onun da memleketi Trabzon olması münasebetiyle maçımızda tribündeki yerini alacaklar" ifadelerini kullandı.

'550 TANE FUTBOLCU İZLEDİK'

Transfer çalışmaları hakkında bilgi veren Uygun, "Sivasspor’umuza gelince şunu söylemek isteriz, tabii transferle ilgili 17 tane arkadaşımız takımımızdan ayrıldı. Bu 17 tane arkadaşımızla birlikte yerine Alex'i, Radakovic ve Bekir kardeşimizi transfer ettik. Şu an itibariyle Gökhan Karagöl Başkanımız İngiltere seferi yapacak. Sonrasında da bir Polonya macerası yaşayacağız. Görüşülen futbolcularımız var. Transfer komitemiz gece gündüz demeden yaklaşık squat 550 tane futbolcu izledi. Tabii bu 550 futbolcunun 450 tanesi bizde hiçbir şekilde bize uyan bir futbolcu portföyü değildi. Menajerler zaten menajerlik işlerini yapmak değil, komisyon kovaladıkları için öyle bir sıkıntılı süreç yaşadık. Görüştüğümüz sporcularla belli bir prensip olarak bayağı bir yol aldık. Bu hafta sonuna kadar inşallah bir aksilik olmazsa onları da Sivas'ımıza getirerek yeni sezonunda bizim kadromuza katacağımız önemli futbolcu olacak" diye konuştu.

'REY MANAJ KONUSUNDA NETLİĞE VARMADIK'

Rey Manaj'ın takımda kalıp kalmayacağı konusunda yöneltilen soruya Uygun, "Ekonomik olarak çok fazlasıyla fiyatlar uçmuş durumda. Zaten gelir gider dengesini bozmamak adına belli bir politika da izliyoruz. Bir malum Rey Manaj konusunda da tam netliğe varmadık. Evet, isteyen 3-4 tane takım var. Bu takımlarda ekonomik anlamda istediğimiz katkıyı almazsa yönetimimiz bırakmak istemiyor. Bununla beraber olası bir durumda da Rey Manaj’ın gitmesine de müsaade etmeyip bizimle 1 sene daha bu taraftarıyla oynaması tarafındayız. Zaten özel antrenmanlarını yaptırıyoruz. Rey Manaj Sivas ile bütünleşti. Rey Manaj oynadığı oyunla seyirciyle olan diyaloğuyla yaşadıklarıyla onlara karşı birbirlerine hissettikleriyle gerçekten burada çok güzel performans sergiledi. Benim özellikle geldiğim süreçten sonraki attığı goller kazandırdığı puanlarla 3-4 tane takımdan şu anda teklifi var. Rey Manaj'a gelen teklifler bizim istediğimiz seviyede değil. Yani ekonomik anlamda o paralara biz dönüp bakmıyoruz. 6-7 milyonlar şu anda teklif ediliyor. Biz onlara dönüp bakmıyoruz. Kabul etmiyoruz" dedi. (DHA)

Alanyaspor Hatayspor'la yenişemedi! Galibiyet hasretleri sürüyor! Alanyaspor Hatayspor'la yenişemedi! Galibiyet hasretleri sürüyor!

(FOTOĞRAFLI)

Kaynak: dha