Turkcell Süper Kupa maçında Süper Lig şampiyonu Galatasaray ve Türkiye Kupası şampiyonu Beşiktaş karşı karşıya geldi.

Süper Lig'de yeni sezon öncesi ilk resmi mücadelelerine çıkan iki ekip kıyasıya bir mücadele verirken, kazanan 5-0'lık skorla Beşiktaş oldu ve Siyah-Beyazlılar sezonu kupayla açmış oldu.

TARİHE GEÇEN GOL

Mücadelenin henüz 21’inci saniyesinde Nelsson’un hatası sonrasında topla buluşan Immobile, ceza sahasına girdikten sonra yaptığı vuruşla topu ağlara gönderdi.

Tecrübeli golcü, bu golle birlikte Süper Kupa’nın en erken gol rekorunu da kırmış oldu.

Süper Kupa tarihinde daha önce en erken golü, geçtiğimiz sene Fenerbahçe ile Galatasaray arasında Şanlıurfa’da oynanan karşılaşmasının 50’nci saniyesinde Mauro Icardi kaydetti. O maçta U19 takımıyla sahaya çıkan sarı-lacivertliler, golün ardından sahadan çekilmişti.

MAÇTAN NOTLAR...

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Süper Kupa karşılaşmasında kaleyi Muslera'ya emanet etti. Savunma dörtlüsünü; Kaan Ayhan, Nelsson, Abdülkerim Bardakcı ve Köhn'den kalma teknik adam, orta alanda Torreira ve Berkan Kutlu'yu sahaya sürdü. Sağ kanatta Ziyech, 10 numarada Mertens, sol kanatta Kerem Aktürkoğlu'nu sahaya süren Okan Buruk'un gol yollarındaki tercihi ise Icardi oldu.

BATSHUAYI YEDEK KULÜBESİNDE

Sarı-kırmızılı ekibin yaz transfer döneminde kadrosuna kattığı Michy Batshuayi, mücadeleye yedek kulübesinde başladı. Belçikalı golcü, sarı-kırmızılı forma ile eski takım Beşiktaş'a ilk kez rakip oldu. Öte yandan diğer yeni transfer Elias Jelert ise maç kadrosunda yer bulamadı.

BEŞİKTAŞ'TA 3 YENİ TRANSFER İLK 11'DE

Siyah-beyazlı ekibin yaz transfer döneminde kattığı 5 futbolcunun 3'ü, Galatasaray derbisinde ilk 11'de başladı. Yeni transfer Rafa Silva, Ciro Immobile ve Gabriel Paulista, Süper Kupa mücadelesine 11'de başladı. Öte yandan Can Keleş ve dün transfer edilen Emirhan Topçu ise mücadele kadrosunda yer bulmadı.

VAN BRONCKHORST'UN İLK RESMİ MAÇI

Beşiktaş'ta yeni sezon öncesinde göreve getirilen Giovanni van Bronckhorst, siyah-beyazlı ekibin başında ilk resmi karşılaşmada Galatasaray'ın karşısına çıktı. Beşiktaş'ın başında yeni sezon öncesinde 6 hazırlık maçı oynayan Hollandalı teknik adam, bu maçlarda; 3 galibiyet, 2 beraberlik, 1 mağlubiyet yaşadı.

Trabzonspor - Beşiktaş maçında puanlar kardeş payı Trabzonspor - Beşiktaş maçında puanlar kardeş payı

SİYAH-BEYAZLILARDA 3 FUTBOLCU İLK KEZ DERBİ HEYECANI YAŞIYOR

Beşiktaş'ta yaz transfer döneminde kadroya dahil edilen 3 futbolcu, siyah-beyazlı formayla ilk kez derbi heyecanı yaşadı. Siyah-beyazlı formayla Rafa Silva, Ciro Immobile ve Gabriel Paulista, Galatasaray'ın ilk derbi karşılaşmasında karşısına çıktı.

HACIOSMANOĞLU VE MONTELLA TRİBÜNDEN TAKİP ETTİ

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, karşılaşmayı tribünden takip etti. Geçen ayki olağan genel kurulda başkan seçilen İbrahim Hacıosmanoğlu'nun başkanlığındaki ilk resmi maç oynandı. Öte yandan A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Vincenzo Montella da Süper Kupa karşılaşmasında tribünde yer aldı. EURO 2024'ün ülkesi İtalya'da tatilde olan Vincenzo Montella, Türkiye'ye geri döndü. İtalyan teknik adam, sezonun ilk resmi maçını tribünden takip etti.

TRİBÜNLER DOLDU

Galatasaray ile Beşiktaş'ın karşı karşıya geldiği Süper Kupa karşılaşmasında tribünler büyük oranda dolu. İki takım taraftarları da kendilerinin tribünlerde yerlerini alırken, ufak parçalar halinde oldukları görüldü. İki takımın taraftarları da karşılaşma öncesi takımlarına büyük destekte bulundu.

Editör: Emel Gümüş